Deprem tüm dünyada manşetlerde: Onlara yardım edin

Deprem tüm dünyada manşetlerde: Onlara yardım edin

Türkiye’yi sarsan deprem dış basında da yankı uyandırdı. Birçok yabancı gazete Suriye’yi de etkileyen depremi “Bir asırdır görülen en güçlü deprem olarak” paylaştı. Yürek burkan görüntülerin yer aldığı manşetlerde depremzedelere yardım kampanyalarına destek çağrısı yapıldı. İngiliz The Sun dev puntolarla “Onlara yardım edin” manşetini atarken yardım kampanyası başlattı. Tüm gazetelerde birinci sayfada büyük fotoğraflarla yer bulan depremin insani bir krize dönüştüğüne dikkat çekildi.

Birçok yabancı gazete Suriye’yi de etkileyen depremi “Bir asırdır görülen en güçlü deprem olarak” paylaştı. Yürek burkan görüntülerin yer aldığı manşetlerde depremzedelere yardım kampanyalarına destek çağrısı yapıldı.

thesun.jpg

The Sun gazetesi “Onlara yardım edin” manşetiyle çıktı. Gazete 10 bin kişinin enkaz altında ölmüş olmasından korkulduğunu, çok daha fazla kişinin de enkaz altında kaldığını belirtiyor. Gazete ayrıca, depremzedelere bir yardım kampanyası da başlattığını duyurarak, destek olunmasını istedi.

thedaily.jpg

Daily Telegraph, Hatay’da enkazdan çıkartılan bir gencin fotoğrafını kullandığı ilk sayfasında 100 yıldır en büyük depremin yaşandığını yazdı.

washington.jpg

Washington Post, “Deprem Türkiye ve Suriye’yi mahvetti” başlığıyla Suriye’nin İdlib vilayetindeki durumu değerlendirdi. Depremin Suriye’nin kuzeybatısında savaş nedeniyle kötü durumu daha da zorlaştırdığını aktardı.

thewall.jpg

Depreme dair gelişmeleri an an takip eden Wall Street Journal, “Siviller enkazın altından çığlık atan sevdiklerine ulaşmak için çıplak elleriyle molozları kaldırmaya çalıştı” ifadelerine
yer verdi.

guardion.jpg

The Guardian, “Bölgedeki en az bir asırdır meydana gelen en güçlü depremlerden birinde binlerce insan hayatını kaybetti. Suriye’deki iç savaştan kaçan milyonlarca insanın yaşadığı bir bölgede, deprem büyük şehirlerin tüm bölümlerini yerle bir ederken binlerce kişi daha yaralandı” ifadelerini kullandı.

newyork.jpg

Gelişmeleri sitesindeki canlı blog ile paylaşan New York Times depremin Türkiye’de şimdiye kadar kaydedilen en güçlü deprem olan 1939’daki kadar güçlü olduğunu vurguladı. Haberde, “ABDJeolojik Araştırma Kurumu’na göre, ilk büyüklüğü 7.8 olan deprem Kıbrıs, Mısır, İsrail ve Lübnan’da da hissedildi” denildi.

lemonde.jpg

Fransız Le Monde gazetesi, enkaz altında çıkarılan bir çocuğun fotoğrafını kullanarak “Türkiye ve Suriye’de ölümcül deprem” manşetini attı.

haretz.jpg

İsrailli Haaretz gazetesi manşetinde Hatay’daki yıkımın havadan çekilmiş bir görüntüsü eşliğinde, “Suriye ve Türkiye’deki 7,8’lik depremde en az 3000 kişi öldü: İsrail Suriye’ye yardım edecek” ifadelerini kullandı.

thetimes.jpg

The Times’ın manşetinde de “Dev deprem, binlerce kişiyi uykusunda öldürdü” deniliyor. Gazete Türkiye ve Suriye’deki ölü sayısının artmasının beklendiğini söylerken, dünya genelinden yardım önerilerinin yağdığını duyuruyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN