Belaruslu kurtarma ekipleri yola çıktı

Belaruslu kurtarma ekipleri yola çıktı

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve sonrasında 7.6 büyüklüğündeki iki şiddetli depremin yaraları sarılmaya çalışılırken, Türkiye’ye dünya genelinde birçok ülkeden yardım yağıyor. Son olarak, Belarus’tan gelecek olan 64 kişilik arama kurtarma ekibinin yola çıktığı duyuruldu.

Kahramanmaraş'ta gerçekleşen 7.7 ve 7.6’lık iki depremin ardından birçok ülke Türkiye’nin yardımına koşuyor. Belarus Acil Durumlar Bakanlığı, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından 64 kişilik arama kurtarma ekibinin sabah saatlerinde İL-76 tipi nakliye uçağıyla Türkiye’ye gönderildiğini duyurdu.

LUKAŞENKO TALİMATI VERMİŞTİ

Belarus Acil Durumlar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Türkiye’deki deprem bölgelerinde görev alması için oluşturulan ekibin Belarus ordusuna ait nakliye uçağıyla Türkiye’ye gönderildiği aktarıldı. Bakanlığın açıklamasında, "Özel ekip Belarus Savunma Bakanlığı’na ait İL-76 nakliye uçağıyla Machulishchi Havaalanı’ndan Türkiye’ye gönderildi" diye kaydedildi.

Belarus Acil Durumlar Bakanı Vadim Sinyavsky ile önceki gün bir toplantı yapan Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Belaruslu arama kurtarma ekiplerinin Türkiye’ye gönderilerek buradaki çalışmalara katılma talimatı vermişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN