Papa’dan depreme karşı dayanışma çağrısı

Papa’dan depreme karşı dayanışma çağrısı

Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki depremin yol açtığı büyük yıkımın etkileri gün geçtikçe daha ciddi biçimde gün yüzüne çıkarken, dünya genelinde birçok liderden destek mesajları gelmeye devam ediyor. Katolik dünyasının lideri Papa, Türkiye ve Suriye'de depremden etkilenenler için dayanışma çağrısında bulundu.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve çevresindeki 10 kentle beraber Suriye’nin kuzeyinde büyük bir yıkıma yol açan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerle ilgili mesaj verdi.

‘BU YIKICI FELAKETTEN MUZDARİP OLAN HERKESE…’

Vatikan'da her çarşamba günü yaptığı genel kabul oturumunda Papa, Türkiye’de yaşanan ve Suriye dahil geniş alanda etkili olan deprem felaketine değinerek depremzedelerle dayanışma çağrısında bulundu.

Papa Franciscus, "Şu anda düşüncelerim, binlerce kişinin ölümüne ve yaralanmasına yol açan deprem felaketinden ciddi şekilde etkilenen Türkiye ve Suriye halklarıyla beraber. Onlar için güçlü duygularla dua ediyorum. Bu yıkıcı felaketten muzdarip olan herkese ve bu halklara yakınlığımı belirtmek istiyorum" ifadelerinde bulundu.

Herkesi bu felaket karşısında deprem bölgeleriyle dayanışma göstermeye davet eden Papa, "Bu kardeşlerimizin, bu trajedi karşısında ilerleyebilmeleri için birlikte dua edelim" dedi.

Papa ayrıca kötü hava koşulları ile yollardaki ciddi hasarlar gibi zorluklarla karşılaşan ve bu sıkıntılı şartlarda insanlara yardım etmeye çalışan kurtarma ekiplerine teşekkür ederken onlar için de dua edilmesini istedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN