Yunanistan Başbakanı Türkçe yazdı: Türkler ve Yunanlar yan yana hayat kurtarıyor

Yunanistan Başbakanı Türkçe yazdı: Türkler ve Yunanlar yan yana hayat kurtarıyor

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin kurtarma çalışmaları tüm hızıyla sürerken, milyonlarca kişinin etkilendiği afete dünyanın dört bir yanından yardım eli uzandı. Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkçe paylaşımında, “Yunanlar ve Türkler yan yana, hayat kurtarmak için birlikte savaşıyorlar. Yaptıkları için onlara minnettarız” dedi.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.7, Elbistan'da 7.6 şiddetinde meydana gelen iki büyük depremin 10 ilde yarattığı yıkımın 3'üncü gününde can kaybı sayısı 8 bine dayanırken, dünyadan yardım ve destek mesajları dinmiyor. Şiddetli depremden saatler sonra yardım göndereceğini açıklayan Yunanistan Başbakanı, sosyal medya hesabından Türkçe mesaj yayınladı.

‘ONLARA MİNNETTARIZ’

Yunanistan Özel Afet Müdahale Birimi’ne (EMAK) bağlı arama kurtarma uzmanı 21 itfaiyeci, iki doktor, üç acil yardım sağlık personeli, iki arama kurtarma köpeğinden oluşan ekip, Yunan Silahlı Kuvvetlerine ait C-130 tipi uçakla dün Elefsina Havaalanı’ndan hareketle Türkiye’ye gelmişti.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Twitter’dan Yunan ve Türk ekibin Hatay’daki ortak çalışmasının görselini ekleyerek “İçimizi acıyla dolduran görüntüleri, bizi umutla dolduran görüntüler takip ediyor. Kurtarma ekiplerinin insanüstü çabalarına tek kelimeyle saygı duyuyoruz. Yunanlar ve Türkler yan yana, hayat kurtarmak için birlikte savaşıyorlar. Yaptıkları için onlara minnettarız” diye kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN