Deprem bölgesini ziyaret eden Avrupalı ilk bakan komşudan

Deprem bölgesini ziyaret eden Avrupalı ilk bakan komşudan

7.7 ve 7.6’lık depremlerle sarsılan Türkiye, ağır tahribatın yaralarını sarmaya çalışırken, yurt dışından gelen desteklerle daha da güçleniyor. İlk depremden bu yana desteklerini esirgemeyen komşu Yunanistan’ın Dışişleri Bakanı, Adana’da mevkidaşı Çavuşoğlu’yla görüştü.

10 ili derinden sarsan depremlerde bilanço ağırlaşırken, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, deprem bölgesini ziyaret eden ilk Avrupalı bakan olarak Adana’da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla görüştü.

Deprem bölgesinde gazetecilere konuşan Bakan Dendias, “Hem ikili düzeyde hem AB düzeyinde, zor günlerin aşılması için elimizden gelen çabayı göstermeye devam edeceğiz” dedi.

YUNAN EKİPLERİ ZİYARET EDECEK

Öte yandan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeye gelen Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’la birlikte, depremlerden etkilenen Hatay'da helikopterle incelemelerde bulundu.

heliko.jpg

Yunanistan kamu yayıncısı ERT’ye göre iki bakan, Yunan arama ve kurtarma ekiplerinin çalışmakta olduğu Antakya’da bu ekipleri de ziyaret edecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN