Komşu medyasından ‘Hepimiz Türküz’ karikatürü

Komşu medyasından ‘Hepimiz Türküz’ karikatürü

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6’lık depremlerin ardından tüm dünyadan Türkiye’ye acil yardım gönderilirken, komşu Yunanistan ile ‘bir gece ansızın gelebiliriz’ noktasından ‘Hepimiz Türküz’ yazılı karikatürün yayınlandığı seviyeye geldik.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde yaşanan 7.7 ve 7.6’lık şiddetli depremlerin yaralarını sarmaya çalışırken, dünya genelinde Japonya’dan Afganistan’a, Rusya’dan ABD’ye kadar birçok ülkeden yardım yağmaya devam ediyor.

NEREDEN NEREYE

Öte yandan, daha geçtiğimiz haftaya kadar krizde olduğumuz Yunanistan’ın doğal afete karşı duruşu alkış alıyor. Yunanistan merkezli Kathimerini gazetesi, karikatürist Dimitris Handzopoulos’un kaleminden çıkmış ‘Hepimiz Türküz’ yazılı bir karikatür yayınladı.

detttynn.jpg

Komşu Yunanistan, depremden saatler sonra yardım göndereceğini açıklayan ilk ülkelerden biri olurken, Başbakan Kiriakos Miçotakis, sosyal medya hesabından Türkçe paylaşım yaparak büyük bir jestte bulunmuştu.

Ayrıca, Yunan devlet televizyonu ERT, deprem bölgesinden enkaz görüntülerini Şevval Sam’ın seslendirdiği Karadeniz türküsü ‘Ben Seni Sevdiğimi de Dünyalara Bildirdim’ eşliğinde yayınlamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN