İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sen Oku Diye tablet başvurusu nasıl yapılır? 2022 İBB tablet bilgisayar başvuru şartları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sen Oku Diye tablet başvurusu nasıl yapılır? 2022 İBB tablet bilgisayar başvuru şartları

2022-2023 eğitim öğretim döneminin başlamasının ardından İBB harekete geçti. Öğrencilere destek vermeye devam eden İBB bu defa da ''Sen Oku Diye'' kampanyanın devamında tablet dağıtımına başladı. Başvuruların ne zaman ve nereye yapılacağını merak eden öğrenciler araştırmalarına başlarken İBB tablet yardım için gerekli şartlar da merak konusu oldu. İşte, İBB Sen Oku Diye tablet yardım başvuruları hakkında merak edilenler haberimizde yer almaktadır

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ilköğretim, ortaokul, lise ve MEB tarafından onaylı kurslara giden engelli öğrenciler için 500 TL nakit destekte bulunmasının ardından tablet dağıtımı yapacağını da duyurdu. Tek seferlik 500 TL verecek olan İBB şimdilerde de tablet için başvuru ekranlarını açtı. Geçtiğimiz senelerde belediye tarafından gerçekleşen başvurular için kuruma gitmek gerekirken bu sefer başvuruları nasıl olacağı merak edilmektedir. Eğitim de eşitlik sunmak amacıyla yetim, öksüz, şehit çocukları ve engelli öğrencilere tam destek devam etmektedir. İBB eğitim desteği ve tablet desteği için merak edilenler haberimizde. İşte detaylar...

İBB tablet yardım şartları nelerdir?

- TC vatandaşı olmak

- Öğrencinin İstanbul'da ikametgah ediyor olması

- Yardım alacak öğrencinin yetim, öksüz, engelli ya da şehit çocuğu olması

- Öğrencilerin eğitim sürecine normal olarak devam ediyor olması

- Devlet okulu ya da özel okullarda yüzde 100 eğitim alıyor olmak

- Engeli olan çocukların ilköğretim, lise ya da MEB tarafından onaylı kurslarda eğitim görüyor olması

İBB Sen Oku Diye tablet yardımı

Başvuru yapacak olan öğrencilerin girmesi gereken bazı bilgiler vardır. Bunlar; ebeveyn ya da mahkeme kararı ise vasi olarak atanan kişinin İBAN numarası, tablet desteği için başvuru yapacak olan öğrencinin 5 yaşını doldurmuş olması halinde üst sınır bulunmamaktadır. Son olarak ise istenen evrakların hatalı ya da yanlış olması durumunda SMS ile bilgilendirmek adına cep telefonu gerekmektedir.

İBB tablet yardım başvurusu nasıl yapılacak?

İBB'nin daha öncelerde başlattığı yardımlarda kurumlara gelerek başvuru yapılmasının ardından pandeminin de girmesi üzerine artık başvurular online olarak gerçekleşmektedir. ''Sen Oku Diye'' eğitim yardım projesi kapsamında yararlanabilecek olan öğrenciler başvurularını senokudiye.ibb.istanbul adresinden kolaylıkla yapabilmektedir.

2022 - 2023 Eğitim öğretim döneminde gerçekleşecek olan eğitim başvuruları 13 Eylül 2022 ve 9 Ekim 2022 arasında gerçekleşecektir. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN