İstanbul Üsküdar'da çakarlı kamyon yakalandı

Emniyet ekiplerinin araçların trafikte üstünlük sağlamak için kullandığı kırmızı-mavi ışıklara (çakar) yönelik denetimleri sürüyor. Üsküdar'da uygulama yapan trafik polisleri çakar sistemi takılmış bir kamyon yakaladı. Sürücü ve araç sahibine toplam 2 bin 678 lira para cezası kesildi.

Trafikte geçiş üstünlüğü hakkının, Karayolları Trafik Kanunu'nun 71. ve Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 141. maddesinde belirtilen araçlar tarafından kullanılarak suistimallerin önlenmesi 'Geçiş Üstünlüğüne Sahip Araçların Sürülmesi Sırasında Uyulacak Kurallar ile Bu Hakka Sahip Araçlarda Bulundurulacak Işıklı ve Sesli Uyarı İşaretleriyle Bunların Kullanımına İlişkin Usul ve Esaslar' İçişleri Bakanlığı tarafından 2019 yılında güncellendi.

Sık sık denetimlerde bulunan Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Üsküdar'da D-100 Kuzey Altunizade mevkiinde seyir halinde bulunan damperli kamyonun çakar tertibatı kullanarak kendisine yol açtığını tespit etti.

Durdurulan araçta yapılan incelemede kamyonun çakar lamba takması için bir izninin bulunmadığı tespit edildi. Bunun üzerine kamyonun sürücüsü Kadir İ.'ye İzinsiz çakar siren tertibatı kullanmak suçundan 1 339 lira aynı maddeden araç sahibine de 1. 3339 olmak üzere toplam 2 bin 678 lira para cezası kesildi.

Kamyon şoförü ve sahibine çakar tertibatını söktürmesi için bir gün süre verildi.

İstanbul'da yılbaşından bu yana yapılan çakar denetimlerinde bin 435 araç sürücüsüne 2 milyon lira para cezası uygulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN