İstanbul'a 2 saatlik mesafede turizm cenneti! Turistler keşfetmeden gidip görün... Evliya Çelebi orayı öve öve bitirememişti

İstanbul'a 2 saatlik mesafede turizm cenneti! Turistler keşfetmeden gidip görün... Evliya Çelebi orayı öve öve bitirememişti

İstanbul'a 2 saatlik mesafede bulunan turizm cennetini keşfedin! Turistler gelmeden gidip görün! Evliya Çelebi bile orayı öve öve bitirememişti...

Edirne'nin tarihi ve turistik Kaleiçi semtinde yer alan konakların restorasyon çalışmaları, Evliya Çelebi'nin seyahatnamesinde övgüyle bahsettiği atmosferi canlandırmayı ve bölgeyi yeni bir turizm rotası haline getirmeyi amaçlıyor.

YIL SONUNDA TAMAMLANMASI PLANLANIYOR

aa-20231216-33197654-33197651-kaleici-konaklari-edirneye-yeni-turizm-rotasi-kazandiracak-min-001.jpg

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ile Kültür ve Turizm bakanlıklarının işbirliğiyle Edirne Valiliği koordinasyonunda yürütülen çalışmaların 2023 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor.

TURİZM ROTASI HALİNE GELECEK

009-2023-001-2023-16-aralik-15-20231216-2-61712606-95910427.jpg

Edirne'nin tarihi mirası olan Kaleiçi semtinde bulunan konakların restorasyonu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Engin Öztürk tarafından aslına uygun bir şekilde gerçekleştirileceğini belirtti. Restorasyon projeleri kapsamında, konaklara yeni fonksiyonlar kazandırılacak; bir kısmı turist konaklamalarına, bir kısmı ise Edirne'nin zengin gastronomi kültürüne hizmet etmek üzere kullanılacak.

Soytürk, restore edilen konakların turizm destinasyonlarına dahil edilerek, Edirne'nin tarihi ve kültürel zenginliklerini ortaya çıkarmanın, şehre büyük bir katma değer sağlayacağına inandıklarını ifade etti. Bu çalışmaların, Kaleiçi semtini canlandırarak turistlere benzersiz bir deneyim sunmayı hedeflediği belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN