İstanbul'da ulaşıma zam teklifi reddedildi

İstanbul'da ulaşıma zam teklifi reddedildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi, akaryakıta gelen zamlar nedeniyle toplu ulaşım ücretlerine ek zam gündemiyle toplandı. İBB toplu ulaşımda yüzde 50, servis ücretlerinde yüzde 40 zam talep etmişti. UKOME'de ulaşıma zam teklifi reddedildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi, toplu taşımaya ek zam gündemiyle toplandı. İBB toplu ulaşımda yüzde 50, servis ücretlerinde yüzde 40 zam talep etmişti. UKOME'de toplu taşımaya ek zam ve indirimli öğrenci kartına yaş sınırı getirilmesi teklifleri oy çokluğuyla reddedildi.

İSTANBUL'DA ULAŞIMA YÜZDE 50 ZAM TEKLİFİ REDDEDİLDİ

İBB toplu ulaşımda yüzde 50, servis ücretlerinde yüzde 40 zam talep etmişti. Toplu ulaşımda yüzde 50 ve servis ücretlerinde de yüzde 40 zam talebi bakanlık temsilcilerinin çoğunluk oyları ile kabul edilmedi. Esnaf temsilcileri ise karara tepki gösterdi.

25 YAŞ SINIRLANMASI TEKLİFİ DE REDDEDİLDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi, akaryakıta gelen zamlar nedeniyle toplu ulaşım ücretlerine ek zam gündemiyle toplandı. İBB'nin indirimli öğrenci kartının 25 yaş ile sınırlanması teklifi, bakanlık temsilcilerinin oylarıyla reddedildi.

Toplantıda sunulan tekliflerden biri de indirimli öğrenci kartına yaş sınırı getirilmesiydi. İndirimli öğrenci kartının 25 yaş ile sınırlanması isteniyordu.

Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan, gerekçelerini "Öğrenci akbilini zaten 78 lira uyguluyoruz. Ancak bu, bir açıköğretim kaydı kolayca alınarak yapılabiliyor. Şu an İstanbul'da biraz suistimal ediliyor. Bunu değerlendiriyoruz ve açıköğretim kaydıyla bu hakkı elde ediyorlar. Gelir kaybına neden oluyorlar. Bu işletmeler açısından sorun oluyor. Alt komisyon demek bu sürecin 1 ay daha devam edecek olması demek" sözleriyle anlattı.

Ancak öneri, oy çokluğuyla reddedildi.

İstanbul'da ulaşım mevcut tarifeler üzerinden devam edecek.

TARTIŞMA ÇIKTI

Bakanlık temsilcisi: "Tam elektronik biletle ilgili davamız bir ay içinde neticelenir. Onun ardından buraya geliriz, diğer esnafın mağdur olmaması için yüzde 30 baz alınarak eğer ayırırsanız zam verelim diye düşünüyoruz."

İBB üyesi Mesut Kösedağı: "Söz almayacaktım ama atanmış bir bürokratın sözleri üzerine alıyorum. Karşımızda bir sürü esnaf var. Sadece aralık ayından bugüne mazota yüzde 100'ün üzerinde zam geldi. Elektriğe zam gelmedi mi, suya zam gelmedi mi? Yani böyle... 'Esnaf mağdur olmasın, İBB mağdur olsun.' diyorsunuz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN