İstanbul'dan girip Sinop'tan çıkacak! Gece vardiyasına gidenler ise soğuktan buz tutacak: Sakın pehlivan gibi çıkmayın

İstanbul'dan girip Sinop'tan çıkacak! Gece vardiyasına gidenler ise soğuktan buz tutacak: Sakın pehlivan gibi çıkmayın

Türkiye'de yavaş yavaş soğuk havalar etkisini göstermeye başlarken meteorolojiden uyarılarda peş peşe geldi. Türkiye'de etkili olacak soğuk hava dalgası bu gece fena halde vuracak. İstanbul'dan başlayarak İzmit, Sakarya, Zonguldak, Sinop'a kadar ulaşacak. Dışarı pehlivan gibi çıkan ise tir tir titreyecek. İşte tüm detaylar…

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, soğuk hava dalgası uyarısında bulunurken bu kez de yağışların etkili olacağı illeri paylaştı. Ukrayna üzerinden Türkiye'ye gelecek soğuk hava dalgasının yağışları da beraberinde getireceğini belirten Ökten, vatandaşları bir bir uyardı. İşte tüm detaylar…

MUTLAKA KALIN GİYİNİN

Türkiye'ye kuzeyden giriş yapan soğuk hava ve yağışlı hava dalgası vatandaşları hasta edecek. Bir sıcak bir soğuk hava derken herkes ne giyeceğini bilemez oldu. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor. Yağışlı havanın İstanbul'da başlayıp İzmit, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop'a kadar uzanacağını aktardı. Ancak içlerinde öyle bir şehir var ki şiddetli yağışlardan fena nasibini alacak.

soguk-hava-2.jpg

O ŞEHİRDEKİLER BUZ TUTACAK

Yaptığı paylaşımlarla vatandaşları bilgilendiren Kerem Ökten, “Bu gece soğuk hava cephesi geliyor.” diyerek herkese uyardı. Sıcaklıklarda ani bir düşüş olacağını belirten Ökten ince kıyafetlerle dışarı çıkılmaması gerektiğini vurgularken gece yatarken pencereleri sıkı sıkıya kapatın uyarısında bulundu.

soguk-hava-1.jpg

Gece vardiyasında çalışanları da unutmayan Ökten, yanlarına mutlaka hırka veya ceket alsın diyerek soğuk havaya karşı önlemlerini sıraladı. Yağışların İstanbul'dan Sinop'a kadar uzanacağını aktaran uzman isim en etkili yağışı Bartın'da görüleceğini vurguladı. Sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşım ile vatandaşı bilgilendiren Kerem Ökten, şu sözleri dile getirdi:

"Bu gece Soğuk cephe geliyor. Sıcaklık ani düşecek. Gece ince kıyafetle veya açık pencereyle uyumamalı. Gece vardiyasında çalışanlar da yanlarına hırka veya ceket almalı. Yağış İstanbul'dan Sinop'a kadar görülecek. En etkili yağışı Bartın alacak..."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN