İstanbul’u süper hücre vuracak! Cumartesi pazar kimse program yapmasın… Karadeniz üzerinden gelecek her yer göl olacak

İstanbul’u süper hücre vuracak! Cumartesi pazar kimse program yapmasın… Karadeniz üzerinden gelecek her yer göl olacak

İstanbul için süper hücre alarmı verildi! Hafta sonu için plan program yapmamakta fayda var… Karadeniz’den üzerimize doğru geliyor resmen her yer göl olacak. İşte konuya ilişkin detaylar…

Bu yıl yaz mevsiminde son zamanların en sıcak günlerini yaşadık. İlk olarak El Nino ardından da Eyyam-ı Bahur sıcak hava dalgaları tüm ülkeyi etkisi altına aldı. Özellikle de temmuz ve ağustos aylarında sıcaklık rekorları kırıldı. Milyonlarca vatandaş dört gözle kuraklıktan kurtulmayı beklerken yağışlara ilişkin müjdeli haber verildi. Lakin son yapılan açıklamalara göre İstanbul’u süper hücre vuracağı öğrenildi. İşte konuya ilişkin detaylar…

İSTANBUL İÇİN SEL RİSKİ!

Sosyal medya hesabı üzerinden hava durumuna ilişkin paylaşımlarda bulunan hava durumu sayfası, incelediği haritalar kapsamında İstanbul’da sel riskinin olduğunu açıkladı. Öte yandan öğle saatlerinde yapılan güncellemeye göre sabah saatlerindeki verilerden daha fazla risk olduğunu açıkladı. Yağışların bir anda İstanbul’u vuracağını açıklayan sayfa, cumartesi ve pazarı işaret etti.

4-001.jpg

KARADENİZ’DEN İSTANBUL’A SAĞANAK GELİYOR

Normallerin üstünde sıcaklığa sahip olan Karadeniz'de sığ bir alçak basınç oluşması sonucu İstanbul’u sağanakların beklediğini ifade eden sayfa, şu bilgileri aktardı:

“ICON öğlen güncellemesi İstanbul için sel riski vermeye devam ediyor hatta sabah güncellemesine göre daha fazla. Peki ne zaman? Cumartesi ve Pazar günü arasında. Bunun baş tetikleyicisi normallerin üstünde sıcaklığa sahip olan Karadeniz'de sığ bir alçak basınç oluşması eğer bu senaryo gerçekleşirse Karadeniz'den İstanbul'a muazzam bir nem taşınımı dolayısıyla bitmek bilmeyen sağanak geri beslemeli tarzı dediğimiz hücreler oluşacaktır şimdilik takibe devam eğer bu konuda ısrarcı olmaya devam ederse Cuma günü özellikle gerekli uyarıları yaparım.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN