İşte kilise saldırganları: Kıyafetlerini değiştirip tanınmamak için sakalını kesmiş

İşte kilise saldırganları: Kıyafetlerini değiştirip tanınmamak için sakalını kesmiş

Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayini sırasında silahlı saldırı düzenleyen iki saldırganın İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde çekilen fotoğrafı paylaşıldı. Saldırganların, saldırı esnasında giydikleri kıyafetlerin çöp konteynerine atarak kaçtıkları tespit edildi. Öte yandan saldırganlardan Rusya uyruklu D.T.'nin olaydan sonra eşkal değişikliği için yanında taşıdığı tıraş makinesiyle sakalını kestiği ve bu sakalları çöpe atamadan yakalandığı ortaya çıktı.

İstanbul Sarıyer’de bulunan Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayini sırasında maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda bir kişi hayatını kaybederken saldırganların yakalanması için geniş çaplı araştırma başlatıldı.

kilise-saldirgani-esofman-detayi.jpg

SALDIRGANLARIN FOTOĞRAFI PAYLAŞILDI

Saldırganlar Tacikistan uyruklu A.K. ve Rusya uyruklu D.T.’nin de aralarında bulunduğu 52 kişi olaydan 10 saat sonra yakalanarak gözaltına alındı. Hücre üyelerinin perşembe günü Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilecekleri öğrenildi.

Saldırıyı gerçekleştiren A.K. ve D.T.'nin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde çekilen fotoğrafları paylaşıldı.

kilise-saldirganlarinin-fotografi.jpg

KIYAFETLERİNİ ÇÖPE ATMIŞLAR

Saldırganların olayda kullandığı silahlar, Kemerburgaz kent ormanında bulunurken kullandıkları Polonya plakalı araç ise Beylikdüzü’nde plakaları sökülerek terk edilmiş halde bulundu.

kilise-saldirganlarinin-kullandigi-araba.jpg

Saldırganların saldırı sırasında giydiği kıyafetlerini Canfes Sokak'ta bulunan bir çöp konteynerine atarak kaçtıkları tespit edildi. Olay yeri inceleme ekipleri söz konusu sokakta yaptıkları araştırmada, çöp konteynerine atılmış kıyafetleri buldu. Bulunan kıyafetler incelenmek üzere muhafaza altına alındı.

kilise-saldirganlarinin-kiyafetleri.jpg

EŞKAL DEĞİŞTİRMEK İÇİN SAKALINI KESMİŞ

Ardından Güvercintepe’de saklandıkları adrese giden 2 saldırgandan Rusya uyruklu D.T.’nin tanınmamak için yanında taşıdığı tıraş makinesiyle sakalını kestiği fakat bu sakalları çöpe atamadan polis ekiplerince yakalandığı ortaya çıktı.

kilise-saldirgani-taninmamak-icin-sakalini-kesmis.jpg

Öte yandan şüphelilerin saldırıdan önceki dönemleriyle ilgili yapılan araştırmalarda ise şüphelilerin Bahçelievler’de bir Çin restoranında suşi ustası olarak çalıştıkları öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN