İşte yıl yıl İsrail'in katlettiği Filistinli sayısı! Rakamı duyanlar kulaklarına inanamadı: Tam bir vahşet

İşte yıl yıl İsrail'in katlettiği Filistinli sayısı! Rakamı duyanlar kulaklarına inanamadı: Tam bir vahşet

İsrail'in Filistin halkına yaptığı zulüm 1 aydır aralıksız devam ediyor. Gazze şehri İsrail güçleri tarafından bombalanmaya devam ederken, hastane ve sağlık kuruluşlarına yapılan saldırılar büyük tepki çekiyor. Peki İsrail-Filistin savaşında ne kadar Filistinli hayatını kaybetti? Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu rakam vererek duyurdu. Tam bir vahşet! Rakamı duyanlar kulaklarına inanamadı. İşte yıl yıl İsrail'in katlettiği Filistinli sayısı...

Bir aydır devam eden İsrail ve Hamas güçleri arasındaki çatışmalar tüm dünyanın gündeminde. ABD ve Rusya'dan peş peşe açıklamalar gelirken gözler Türkiye'den gelecek olan hamlelere çevrilmiş durumda. İsrail güçlerinin hastane ve resmi kuruluşlara yaptığı bombalı saldırılar büyük tepki çekerken binlerce Filistinli tüm dünyanın gözlerinde katlediliyor. Peki şu ana kadar ne kadar Filistinli öldürüldü? Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, partisinin grup toplantısında açıkladı. Rakamı duyanlar kulaklarına inanamadı. Tam bir vahşet!

İSRAİL NE KADAR FİLİSTİNLİ KATLETTİ? TAM BİR VAHŞET!

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Gündemi Filistin olan Karamollaoğlu, yıl yıl İsraillilerin kaç Filistinliyi katlettiğini açıkladı. Karamollaoğlu'nun açıklamalarına göre bu rakamlar 2012 yılında bin 650, 2013'te 4 bin 936, 2014'te 19 bini geçkin, 2017'de 8 bin 500, 2019'da 15 bin kişi... 2020'de 2 bin 700'ü geçkin ve 2023'te 10 binden fazla insan hayatını kaybetti.

gfgfgf-2023-11-08t114058-628.jpg

"DÜNYA BU SAVAŞA SEYİRCİ KALDI"

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'nun cümlelerinin satırbaşları şu şekilde:

"Bugün yaşadığımız problemlere de çözüm tekliflerini de kamuoyuyla paylaşmak bizim bir görevimizdir. Filistinli mazlumların yanında olmayı bir görev biliyoruz.

Yıllardır Gazze'yi adeta bir açık hava hapishanesine dönüştürenler sessizlikten aldıkları güçle ortadan kaldırmak için harekete geçtiler.

Karşılaştığımız manzaranın sadece bu güne ait olmadığını söylediğim rakamlarla görmüş olacağız. Aslında 2010 yılından itibaren her sene kaç kişi katledildi?

2012: 1650, 2013'te 4 bin 936, 2014'te 19 bini geçmiş, 2017'de 8 bin 500, 2019'da 15 bin kişi... 2020'de 2 bin 700 küsür, 2023'te 10 binden fazla insan hayatını kaybetti.

hghghg-2023-11-08t114038-753.jpg

"HERKES BİLSİN Kİ BUNU HİÇBİR ZAMAN KABUL ETMEYECEĞİZ"

Amerikalı bakanlar Tel Aviv'e gidiyor ama biz Gazze'ye giremiyoruz. İşte Batı'nın iki yüzlülüğü... İşte bir halk böyle soykırıma uğruyor. Yere batsın sizin reel politik anlayışınız. Gazze, insansızlaştırılmak isteniyor. Çözüm diye sundukları Gazze'yi İsrail'e teslim etmek. Yetmedi mi milyonlarca insanın evini, barkını terk etmesi. Hiç mi ders çıkarmadınız Afganistan'dan, Irak'tan, Suriye'den.

"Sivil" dediğiniz insanlar kimler. Mescid-i Aksa'ya sahip çıkanları nasıl böyle isimlendirirsiniz? Birileri gibi "Terörist" mi diyeceksiniz? Herkes bilsin ki; buna ülkemizin iktidarını da dahil ediyorum: Gazze, Filistinlilerindir.

1897'yi ve 1917'yi bilmeyenler 1948'de bir emrivaki ile İsrail'in kuruluşunu ve 1967'de yaşananları da maalesef anlamayanlardır. Sandılar ki İsrail duracak.

1967'yi unutanlar bugün kalkmışlar, çözüm diye Gazze'yi boşaltmayı teklif ediyorlar. Bizim açımızdan gündeme dahi getirilemez. Bunu teklif etmek ihanettir.

Herkes bilsin ki; biz bunu hiçbir zaman kabul etmeyeceğiz. Bu işbirlikçi anlayışı kökünden reddettir ve buna devam edeceğiz. Kapalı kapılar ardından bu tür anlaşmalarla yapılanlarla mücadele etmeye devam edeceğiz.

Batı alemi ne uluslararası hukuka uymayı ne de insan haklarına sahip çıkmayı benimseyebiliyor. Artık bu blokun dünyaya huzur ve barış getirmesi mümkün değildir. Biz bu blokun parçası olmayacağız. Batı emperyalisttir. Her gittiği yerde insanları katletmiştir. Verilen tavizlerle bu güne geldik."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN