İsveç Konsolosluğu çalışanları cama astıkları yazıyla eylemcilere cevap verdi

İsveç Konsolosluğu çalışanları cama astıkları yazıyla eylemcilere cevap verdi

Danimarka-İsveç vatandaşlığı olan aşırı sağcı politikacı Rasmus Paludan, geçtiğimiz gün İsveç'te bulunan Türkiye Büyükelçiliği’nin önünde Kur'an-ı Kerim yakmıştı. Yaşanan olaya tepki olarak Beyoğlu'ndaki İsveç Konsolosluğu önünde eylem yapan bir gruba konsolosluk çalışanları cama astıkları yazıyla cevap verdi. Konsolosluk binasının camına asılan kağıtta "Kitap yakan aptalın fikirlerini paylaşmıyoruz" cümlelerine yer verildi.

Danimarka-İsveç vatandaşlığı olan aşırı sağcı politikacı Rasmus Paludan, geçtiğimiz gün İsveç'te bulunan Türkiye Büyükelçiliği’nin önünde Kur'an-ı Kerim yakmıştı. Alçak provokasyona sert tepki gösteren Türkiye’den üst düzey açıklamaların ardından İsveç başbakanı, "Kutsal bir kitabı yakmak saygısızca bir eylem" demişti.

6228737.jpg

Paludan’ın Kur’an-ı Kerim’i yakmasına tepki olarak Beyoğlu Tünel’deki İsveç Konsolosluğu önünde eylemler yapıldı. Saat 15.00’ten sonra konsolosluk binasının camına çalışanlar tarafından kağıt asıldı.

6228734-001.jpg

Asılan kağıtta "Kitap yakan aptalın fikirlerini paylaşmıyoruz" cümlelerine yer verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN