İsveç başbakanından ‘alçak provokasyon' açıklaması: Kutsal kitap yakmak saygısızca bir eylem

İsveç başbakanından ‘alçak provokasyon' açıklaması: Kutsal kitap yakmak saygısızca bir eylem

Danimarka-İsveç vatandaşlığı olan aşırı sağcı politikacı Rasmus Paludan, geçtiğimiz gün İsveç'te bulunan Türkiye Büyükelçiliği’nin önünde Kur'an-ı Kerim yakmıştı. Alçak provokasyona sert tepki gösteren Türkiye’den üst düzey açıklamaların ardından İsveç başbakanı, "Kutsal bir kitabı yakmak saygısızca bir eylem" dedi.

Geniş güvenlik önlemleriyle İsveç’in başkenti Stockholm’de bulunan Türkiye Büyükelçiliği’nin önünde Kuran-ı Kerim’in yakılmasıyla ilgili ilk kez konuşan İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, "İfade özgürlüğü demokrasinin temel bir parçasıdır. Ancak yasal olan her şey uygun olmayabilir. Pek çok insan için kutsal olan bir kitabı yakmak oldukça saygısızca bir eylem" dedi.

‘SAYGISIZ EYLEM’

Akşam saatlerinde sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kristersson, "İfade özgürlüğü demokrasinin temel bir parçasıdır. Ancak yasal olan her şey uygun olmayabilir. Pek çok insan için kutsal olan bir kitabı yakmak oldukça saygısızca bir eylemdir. Bugün Stockholm'de yaşananlardan dolayı rahatsızlık duyan tüm Müslümanların duygularını paylaşıyorum" diye kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN