İYİ Parti'de aynı gün içinde istifalar art arda

İYİ Parti'de aynı gün içinde istifalar art arda

İYİ Parti'de yaprak dökümü devam ederken partinin İBB Grup Başkanvekili Suat Sarı, partisinden ve grup başkanvekilliği görevinden istifa ettiğini duyurdu. Bu açıklamanın sonrasında yine aynı gün içinde başka istifalar da Esenyurt teşkilatından geldi. Esenyurt Teşkilatı üyeleri ile Meclis Üyeleri İYİ Parti’nin İBB Adayı Buğra Kavuncu yerine mevcut Başkan Ekrem İmamoğlu’nu destekleme kararı alarak istifalarını sundular.

Yerel seçimlere sayılı günler kala İYİ Parti içerisinde istifa dalgası yaşanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Grup Başkanvekili Suat Sarı, partisinden ve mevcut görevinden istifa etti. Sarı'nın bu kararı, İYİ Parti'nin İBB'deki meclis üyesi sayısını bire indirdi.

Suat Sarı, İYİ Parti içinde İBB Başkan adaylığı için başvuruda bulunmuş ancak adaylığı kabul edilmemişti. Sarı, istifa kararını, partisine ve grup başkanvekilliği görevine ilişkin yaptığı açıklamalarla duyurdu.

Açıklamasında, 2017 yılında Genel Başkan Meral Akşener liderliğinde çıktıkları yolda büyük hedeflerle ilerlediklerini ifade eden Sarı, Türk milliyetçilerinin yönetim kabiliyetiyle adil, özgür ve bağımsız bir kurumsal sisteme dönüştürme hedefiyle yola çıktıklarını vurguladı. Sarı, 10 yıl İBB'de yönetici bürokrat, 25 yıl özel sektör üst düzey yöneticisi olarak görev yaptığını ve İBB Meclis üyesi olarak partisinin grup sözcülüğü ve grup başkan vekilliği görevlerini üstlendiğini belirtti.

Ancak, Sarı'nın istifa kararında temel neden olarak, İYİ Parti içinde aday belirleme süreçlerinin partinin değerlerine uygun olmadığını düşünmesi gösterildi. Sarı, parti içinde liyakatın ve değerlerin yeterince gözetilmediğini ifade etti ve aday belirleme yöntemlerinin İYİ Parti'nin ilkeleri ve politikalarına aykırı olduğunu savundu. Sarı, bu nedenle "Cesurlar Hareketi"nin sekteye uğradığını düşündüğünü belirterek, İYİ Parti üyeliği ve İBB Grup Başkanvekilliği görevinden istifa ettiğini açıkladı.

BİR İSTİFA DA ESENYURT TEŞKİLATINDAN

İYİ Parti'nin İstanbul'daki aday tanıtım toplantısının ardından bugün, Esenyurt ilçe teşkilatı beklenmedik bir istifa dalgasıyla sarsıldı. Teşkilat üyeleri, İYİ Parti'den istifa ederek CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nu destekleme kararı aldı.

Yapılan basın açıklamasıyla duyurulan istifaların gerekçesi, İYİ Parti'nin Ekrem İmamoğlu'nu desteklememesinin Cumhur İttifakı'na fayda sağlayacağı düşüncesi olarak açıklandı. İstifa eden teşkilat üyeleri, parti içindeki ayrılığın temel nedenini, partinin aldığı tutumun toplum nezdinde anlaşılmaz ve doğru bulunmamasına dayandırdı.

Esenyurt ilçe teşkilatının istifa açıklamasında, yaşanan sorunların temelinde etkin siyaset üretememe, iletişimsizlik, sahada etkisizlik ve teşkilat yapısındaki yetersizlikler gibi unsurların yer aldığı belirtildi. Teşkilat üyeleri, yaşanan sorunlara çözüm bulmak adına defalarca üst düzey parti yöneticileriyle görüşme gerçekleştirdiklerini ancak olumlu bir sonuç alamadıklarını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN