İYİ Parti'den iktidara 'mülakat' çağrısı

İYİ Parti'den iktidara 'mülakat' çağrısı

İYİ Parti Manisa Milletvekili Şenol Sunat, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, eğitim sisteminde yaşanan sorunlara ilişkin eleştirilerde bulundu. 'Eğitimde kaliteyi yok ettiniz' diyen Sunat, iktidara, "Cumhuriyet’in yüzüncü yılında yüz bin öğretmen atamasını mülakatsız gerçekleştirin." çağrısında bulundu.

İYİ Parti Manisa Milletvekili Şenol Sunat, bütçe görüşmelerinde eğitimde kalitenin giderek düştüğünü belirterek, bunun nedenlerini tek tek saydı. Sunat eğitimde kalitenin düşmesinin nedenlerini ihtiyaçlara uygun plan ve program yapılmaması, her yıl ihtiyaç olmayan branşlarda mezun vermeyi, pedagojik formasyonu devam ettirmeyi ve liyakatsiz yöneticilerin yönettiği okullar olarak saydı.

uuuuu.jpg

"Eğitimde nitelik, nicelikten çok önce gelir" diyen Sunat, okullaşma oranlarının arttığını ancak bunun nitelik açısından olmadığını da vurguladı.

Sunat, çocukların açlık ve yoksulluk nedeniyle okula gidemediklerini ücretli öğretmenliğin yaygınlaştığını, öğretmen maaşlarının yoksulluk sınırının altında olduğunu, eğitim müfettişlerinin özlük haklarının geride kaldığını, rehber öğretmen sayısının yetersiz olduğunu, Andımızın tekrar okutulmasını, zorunlu eğitim çağındaki çocukların okula başlatılmaması durumunda hızlı ve sistematik takip yapılmasını ve üniversitelerin dünya sıralamasında gerilediğinin görüldüğünü de söyledi.

'MÜLAKAT' ÇAĞRISI: KALDIRIN

Sunat, iktidara 'mülakatı kaldırın' çağrısında bulunarak sözlerini şöyle tamamladı

"Kaldırın bu mülakatı o 57 bin sayısı 27 bine düşecektir. Oğlunu, kızını zor şartlarda okutan anneler, babalar torpil aramak zorunda kalıyorlar, milletvekillerinin kapısını çalmak zorunda kalıyorlar. Size gelen görüşmelerin yarıdan çoğu torpil için geliyor. Vatandaşımızın bu düzene muhtaç kalmasını eleştiriyoruz. Bizim talebimiz 100 bin öğretmen atamasıdır, 30 bin öğretmen alsanız, 90 bin kişi mülakata girse 45 dakikayla çarptığınızda kaç ayda bitireceksiniz bu mülakatları? Gençler mülakatların sonucunu beklerken diğer KPSS'de gelecek. Gençlerimizi bu stresten kurtarmak zorundasınız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN