Jean Monnet bursuna nasıl başvurulur? Jean Monnet bursu ne kadar? Son başvuru tarihi 5 Kasım

Jean Monnet bursuna nasıl başvurulur? Jean Monnet bursu ne kadar? Son başvuru tarihi 5 Kasım

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği (AB) Başkanlığı tarafından düzenlenen burs programı 'Jean Monnet' ile ilgili detaylar merak ediliyor. Birçok öğrenci, Jean Monnet bursuna nasıl başvurulacağını, bursun kimlere verileceğini ve burs ücretini sorguluyor. Detaylar ise karar.com’da yer alıyor…

2020-2021 akademik yılı için Jean Monnet Burs Programı başvuruları başladı. Bundan yararlanmak isteyenler, burs başvurularının nereye nasıl yapılacağından, burs ücretleri ve bursun kimlere verileceği konularını merak ediyor. İşte o yöndeki bazı bilgiler…

SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği (AB) Başkanlığı tarafından paylaşılan açıklamada, Jean Monnet Burs Programı 2020-2021 akademik yılı aday başvurularının başladığı duyuruldu. Katılım Öncesi AB Mali Yardımı kapsamında finanse edilen ve AB Başkanlığı tarafından uygulanan 2020-2021 akademik yılı başvuruları başlayan Jean Monnet Burs Programı için başvurular 5 Kasım'a kadar devam edecek.

BURS ÜCRETİ NE KADAR?

Program dâhilinde 2020-2021 akademik yılında 160 kişiye AB üyesi ülkelerde AB müktesebatı ile alakalı konularla ilgili lisansüstü öğrenim görme ya da araştırma programlarına katılma imkânı verilecek. 160 bursiyere toplam 5,6 milyon avro tutarında burs verilmesi planlanıyor.

19-10/07/jean-monnet-bursjpgg.jpg

KİMLER YARARLANACAK?

Burs doğrultuda, zamanı en az 3, en çok 12 ay olan akademik çalışmalar desteklenirken, programdan özel sektör, üniversitelerin akademik ve idari personeli ile lisans son sınıf, kamu ve sivil toplum kuruluşu çalışanları, doktora ve yüksek lisans öğrencileri yararlanabilecek.

Program, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üyelik hedefi kapsamında, AB alanında uzmanlaşmış insan kaynağının geliştirilmesini ve müktesebatın etkin bir biçimde uygulanabilmesi için gerekli idari kapasitenin oluşturulmasını amaçlanıyor. Burstan bugüne dek 2 binden fazla kişi yararlandı.

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

Jean Monnet Burs Programı'na ilişkin bilgilere, ‘www.jeanmonnet.org.tr’ ve ‘www.ab.gov.tr’ internet sitelerinden erişilebilecek.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN