Kadıköy'de Uğur Mumcu'yu anma töreninde gerginlik! Şerdil Dara Odabaşı: Özür dilerim

Kadıköy'de Uğur Mumcu'yu anma töreninde gerginlik! Şerdil Dara Odabaşı: Özür dilerim

Karanlık siyasi ilişkileri ortaya koymak adına yıllarca çalışan ve 24 Ocak 1993'te Ankara'daki evinin önünde arabasına bomba yerleştirilerek düzenlenen suikast sonucu hayatını kaybeden araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu Caddebostan Kültür Merkezi'nde anıldı. Gecede, Kuvayı Milliye karşıtı fikirleriyle bilinen ve 6 Kasım 1922'de idam edilen gazeteci Ali Kemal'in de anılması tepkileri toplarken Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı yaşananlar nedeniyle özür diledi.

FURKAN UZUN / KARAR

24 Ocak 1993'te Ankara'daki evinin önünde arabasına bomba yerleştirilerek düzenlenen suikast sonucu hayatını kaybeden araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 30. yıldönümünde Kadıköy Belediyesi’nin Caddebostan Kültür Merkezi'nde düzenlediği "Uğur Mumcu ve Tüm Demokrasi Şehitlerini Anma gecesi" programında anıldı. Gazeteci-yazar İsmail Saymaz'ın konuşmacı olarak yer aldığı, sanatçı Erdal Güney'in ise konser verdiği gecede, Kuvayı Milliye karşıtı fikirleriyle bilinen ve 6 Kasım 1922'de idam edilen gazeteci Ali Kemal'in de anılması salonda gerginliğe neden oldu.

Ankara'da, 24 Ocak 1993 tarihinde evinin önünde otomobiline yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu katledilen gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, ölümünün 30'uncu yıl dönümünde Kadıköy Caddebostan Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende anıldı.

Uğur Mumcu suikastının üzerinden 30 yıl geçti: Kalemim size, kalemleriniz çocuklarınıza emanet olsun

KUVAYI MİLLİYE KARŞITI FİKİRLERİYLE BİLİNEN ALİ KEMAL'İN ANILMASI TEPKİ TOPLADI

Gecede gazeteci ve yazar İsmail Saymaz konuşmacı olarak yer alırken sanatçı Erdal Güney de konser verdi. Gecenin açılış konuşmasını Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı yaparken salondaki ekrana yansıtılan 'basın şehitleri' listesinde Kuvayı Milliye karşıtı fikirleriyle bilinen ve 6 Kasım 1922'de idam edilen gazeteci Ali Kemal'in yer alması tepki topladı.

'Basın şehitleri' listesinin ekranda yayınlandığı sırada bir vatandaş, listede Kuvayı Milliye karşıtı fikirleriyle bilinen gazeteci Ali Kemal'e yer verilmesine "Mustafa Kemal karşıtı Ali Kemal'i anıyorsunuz" sözleriyle tepki göstererek salonu terk etti.

"ALİ KEMAL DENEN ŞEREFSİZİ ANIYORSUNUZ"

'Basın şehitleri' listesinin ekrana yayınlanmasının ardından Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı gecenin açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı. Odabaşı konuşmasını yapmak üzere mikrofonu eline aldığı sırada bir başka vatandaş "Ali Kemal denen şerefsizi anıyorsunuz" diyerek Odabaşı'na sert çıktı.

ODABAŞI: YANLIŞLIK VARSA ÖZÜR DİLERİM

Gösterilen tepki karşısında şaşkınlık içerisinde kalan Şerdil Dara Odabaşı, ekrana yansıtılan listeyi görmediğini belirterek "Ben o sırada kürsüye yürüdüğüm için görmedim. Yanlışlık varsa özür dilerim. Videoyu hazırlayan arkadaşlar yanlışlık yaptıysa özür dilerim" dedi.

Odabaşı'nın özrü sonrasında bir kez daha araya giren vatandaş, videoyu hazırlayan kişinin görevine son verilmesini isteyerek "Videoyu hazırlayan kişinin görevine son verin" dedi.

Resim

ODABAŞI'DAN SERT ÇIKIŞ: BIRAKIN DA BİZ KARAR VERELİM

Vatandaş'ın sözleri sonrasında sinirlenen Odabaşı, sesini yükselterek "Bırakın da kimin görevine son verip vermeyeceğimize biz karar verelim. Uğur Mumcu'yu anma törenindeyiz. Uğur Mumcu'yu analım" dedi.

Yoğun katılımın yaşandığı gecede Odabaşı'nın konuşması sonrasında gazeteci İsmail Saymaz sahne aldı. Gece İsmail Saymaz'ın ardından sahneye çıkan Erdal Güney'in konseriyle tamamlandı.

whatsapp-image-2023-01-25-at-00-11-30.jpeg

"VATAN HAİNİ ALİ KEMAL"

'Basın şehitleri' listesinde yer verilen Ali Kemal, 6 Kasım 1922'de göğsünde "Din ve Vatan Haini Ali Kemal" yazısıyla idam edilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN