Kadın dernekleri anayasa değişikliği teklifini eleştirdi: Ülkede kaos yaratacak

Kadın dernekleri anayasa değişikliği teklifini eleştirdi: Ülkede kaos yaratacak

Kadın dernekleri, Cumhur İttifakı'nın anayasa değişikliği teklifine tepki göstermeye devam ederken, EŞİK avukatı Hülya Gülbahar, hazırlanan taslakta nelerin yanlış olduğunu anlattı. Gülbahar, "Teklif, laiklik, demokrasi, yurttaşlık hakları açısından kaos yaratacaktır" yorumunda bulundu.

CHP'nin başörtüsü hakkının teminat altına alınmasına ilişkin yasal düzenleme teklifinin ardından AK Parti'nin hazırladığı, başörtüsü serbestisini de içeren anayasa değişikliği teklifine tepkiler sürüyor. Anayasanın din ve vicdan hürriyetini düzenleyen 24. maddesi ile aile ve çocuğun korunmasına ilişkin 41. maddesinde değişiklik öngören teklife ilişkin tartışmalar devam ederken, avukatlar mesele hakkında konuştu.

'KADINLARIN KIYAFETİNE KARIŞMAK İÇİN SINIRSIZ YETKİ VERİYOR'

Cumhuriyet'ten Rengin Temoçin'in haberine göre; Eşitlik için Kadın Platformu’ndan (EŞİK) Avukat Hülya Gülbahar, “Anayasa değişikliği teklifi gerek laiklik ve demokrasi gerekse yurttaşlık hakları açısından ülkede tam bir kaos yaratacak bir değişiklik. 24. maddeyle ilgili değişiklik teklifinin son cümlesi devlete dini inançla bağlı kıyafetler dışındaki bütün kadınların kıyafetine karışmak konusunda sınırsız bir yetki veriyor. Teklif bütün kadınların kıyafetleri konusunda devlet mekanizmalarına sonsuz bir müdahale yetkisi verme amacını taşıyor” dedi.

1-005.jpgAvukat Hülya Gülbahar

'HALK KUTUPLAŞTIRILMAK İSTENİYOR'

Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD) Genel Koordinatörü avukat Hatice Demir ise “Yasa gerekçesinin gerekçesinde ‘sapkın akımlardan aileyi korumayı hedeflediği’ söyleniyor. Bu memlekette sapkın denince akla kimin geldiği biliyoruz. Doğrudan LGBTİ+’lardan bahsediyorlar. Doğrudan iktidar eliyle bir toplum sözleşmesinin tüm araçları kullanılarak halk kutuplaştırılmak isteniyor. Yaptıkları teknik bir yasa değişikliği değil” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN