AK Parti'den ikinci 'anayasa değişikliği teklifi' ziyareti

AK Parti'den ikinci 'anayasa değişikliği teklifi' ziyareti

AK Parti heyeti, başörtüsü düzenlemesi ve ailenin korunmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifini görüşmek için ikinci kez CHP, MHP, İYİ Parti ve HDP'yi ziyaret edecek. İlk ziyaret 2 Kasım'da gerçekleşmiş ve ana muhalefet partisi, AK Parti'nin anayasa değişikliği teklifini reddetmişti.

AK Parti, anayasanın din ve vicdan hürriyetini düzenleyen 24'üncü maddesi ile ailenin korunmasını ve çocuk haklarını düzenleyen 41'inci maddesinde değişiklik öngören kanun teklifini muhalefete götürmeye hazırlanıyor. AK Parti heyetinin gelecek hafta muhalefet partilerinden randevu isteyerek, sonraki hafta da ziyaretlere başlaması bekleniyor. Anayasa değişikliği teklifi komisyon gündemine alınmadan önce muhalefetin görüşünü alacak olan AK Parti, komisyon aşamasında katkılarını soracak ve Meclis görüşmelerinde 'evet' oyu verilmesi için destek isteyecek.

AK Parti 2 Kasım'da başörtüsü konusunda hazırlanan anayasa değişikliği teklifini görüşmek için CHP, MHP, İYİ Parti ve HDP'yi ziyaret etmişti. Ana muhalefet partisi, AK Parti'nin anayasa değişikliği teklifini reddetmişti. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, böyle bir anayasa değişikliği çalışmasının içinde olmayacaklarını belirterek ''Temel haklar referandum konusu yapılamaz'' demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN