Kaftancıoğlu'na 'SaBıKa Holding' paylaşımından beraat

Kaftancıoğlu'na 'SaBıKa Holding' paylaşımından beraat

'SaBıKa Holding Broşürü'yle ilgili paylaşımı nedeniyle, 'Cumhurbaşkanı’na ve devlet görevlisine hakaret' suçlamasıyla açılan davada hakim karşısına çıkan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu beraat etti.

CHP Genel Merkezi tarafından "paravan şirketlerle kara para akladığı, nitelikli dolandırıcılık yaptığı, bürokrasi ve yargıya rüşvet verdiği" iddia edilen Sezgin Baran Korkmaz ve holdingiyle ilgili bilgilerin yer aldığı 'SaBıKa Holding' başlıklı broşürü paylaştığı gerekçesiyle 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancoğlu bugün İstanbul 35. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

Kaftancıoğlu davadan beraat etti.

Adliye çıkışı açıklama yapan Kaftancıoğlu, "Bu memlekette sabah akşam, yatıp kalkıp halka vatandaşa hakaret edenler yine sabah akşam yatıyorlar ve kalkıyorlar bizlerin hakaret ettiğine dair davalar açıyorlar" diyerek şunları kaydetti:

"Bizi mahkemelere getirmek zorunda bırakıyorlar. CHP olarak bizler, CHP İstanbul İl Başkanı olarak ben hiç kimseye hakaret etmeyiz. Hakaret bizim hem insani hem de parti kültürümüzde yoktur ancak CHP olarak bizler hakikati ve gerçeği söylemek durumda ve zorundayız. Bugünde yargı, siyaset, rüşvet ilişkisinin anlatıldığı bu halkın paralarının nasıl peşkeş çekildiğini halka anlatmak için yaptığımız parti çalışmasından ötürü -dikkatini çekiyorum içinde ne hakaret var- parti çalışmasından ötürü sabah akşam halka hakaret edenler tarafından dava açıldı. Bugünkü davada beraatle sonuçlandı. Hepinize teşekkür ediyorum. "

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN