KARAR'a konuşan CHP'li Tekin: Tsunami bölgesi afet toplanma alanı oldu

KARAR'a konuşan CHP'li Tekin: Tsunami bölgesi afet  toplanma alanı oldu

6 Şubat'ın ardından olası Marmara depreminin felaket senaryoları bilim insanları tarafından uyarılarla yetkililere sunuluyor. Tedbirlerin alınmaması halinde yüzbinlerin öleceği varsayılan olası afet için son olarak İstanbul'da 'tsunami' uyarısı yapılmıştı. KARAR'a konuşan CHP'li Tekin uyarıların yine kulak arkası edildiğini iddia etti. Tekin, tsunami tehlikesinin olduğu Bakırköy sahilinin afet toplanma alanı olarak belirlendiğini, tehlikenin olmadığı alanların ise ranta açıldığını söyledi.

ÇAĞLA ÇAĞLAR

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkımın büyüklüğünün belirleyicisi, felaket öncesi uzmanların uyarılarının ve bilimsel raporlarının göz ardı edilmesi oldu. Afet bölgesindeki imar barışı gibi affedilmez bir hatanın yapılması da on binlerce vatandaşın yaşamını yitirmesinin ve şehirlerin adeta yok olmasının önünü açtı.

6 Şubat felaketinin ardından deprem kuşağında olan Türkiye'de gözler olası Marmara depremine çevrildi. Uzmanlar, özellikle İstanbul'da meydana gelecek bir yıkımda yüzbinlerin hayatını kaybedebileceğini milyonların ise yaralanabileceğini defalarca kez tekrar etti.

Depreme yönelik bilimsel uyarıların en çarpıcısı ise Boğaziçi Üniversitesi Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Musavver Didem Cambaz'dan gelmişti. Cambaz yetkililere 'tedbirli olun' çağrısı yaparak şunları söylemişti:

İstanbul için tsunami beklediğimiz bir şey. Sadece depremden dolayı değil. Depremden sonra tetiklenebilecek deniz altı heyelanından dolayı İstanbul'da tsunami bekliyoruz. Bizim burada 1509 ve 1894 depremlerinden sonra kayıtlara düştüğü gibi 6 metre mertebesinde dalgalar söz konusu. Bu da büyük bir yıkıma ve kaosa neden olabilir.

whatsapp-image-2023-11-16-at-13-24-15-1.jpg

CHP'li Gürsel Tekin'in iddialarına göre yetkililer Cambaz'ın uyarılarını göz ardı etti ve Kahramanmaraş depremlerindeki benzer senaryonun İstanbul için gerçekleşme ihtimaline neden oldu.

'AKP İHANETE DEVAM EDİYOR'

KARAR'a konuşan Tekin, tsunami uyarısına karşılık Bakırköy'de deprem toplanma alanının deniz kıyısında seçildiğini öne sürdü. Cambaz'ın uyarılarını yineleyen Tekin, alınan karara tepki göstererek, Kağıthane gibi denizden uzak deprem toplanma alanlarının ise satılarak ranta açıldığı iddiasında bulundu.

whatsapp-image-2023-11-16-at-13-24-14.jpg

Sosyal medya hesabından da konuya ilişkin paylaşımda bulunan Tekin, şu ifadeleri kaydetti:

Burası neresi? Kağıthane’de son kalan yeşil alan, afet toplanma alanı.

Peki AKP ne yaptı? Bu alanı satışa çıkardı. Burası da betona gömülecek. Deprem anında vatandaşlarımız beton içerisinde kalacak.

whatsapp-image-2023-11-16-at-13-24-16.jpg

AKP İstanbul’a ihanet etmeye tam gaz devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN