Kene kabusu yayılıyor: KKKA bir can daha aldı!

Kene kabusu yayılıyor: KKKA bir can daha aldı!

Havalar ısındı, kene vakaları arttı. Sivas'ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi gören E.N. (25) hayatını kaybetti.

Yaz aylarının gelmesiyle kene popülasyonundaki artış sürüyor. Türkiye'de ilk kez 2002 yılında ölümlere neden olan ve kene ısırmasıyla bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı da tekrar gündemdeki yerini aldı. Özellikle kırsal kesimlerde sık rastlanan kene ısırığından ölenlerin sayısı her geçen gün artıyor.

Son olarak Sivas'ta merkeze bağlı Olukman köyünde hayvancılıkla uğraşan 25 yaşındaki E.N.'nin vücuduna kene yapıştı. Rahatsızlanan E.N., Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

9445578

KKKA'DAN ÖLDÜ

KKKA hastalığı şüphesiyle anestezi yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan E.N, müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

Yakınlarına teslim edilen E.N'nin cenazesinin, Olukman köyünde toprağa verileceği öğrenildi.

Geçtiğimiz ay Erzurum'da da KKKA teşhisi konulan 2 çocuk babacı İ.Y. 2 günlük tedavinin ardından hayatını kaybetmişti.

9445576

UZMANLARDAN UYARILAR

Uzmanlar KKKA'nın bulantı, kusma, baş ağrısı, ateş ve ishal gibi semptomlarla kendini gösterdiğini belirtiyor.

Keneye karşı dikkat edilmesi gerekenler konusunda sıklıkla uyarı yapan uzmanlar, özellikle açık alanlara gidildiğinde kenenin daha iyi görülebilmesi için açık renk kıyafetler giymeyi, pantolonları çorapların içine koyarak beraberinde çizme giymeyi, eve dönüldüğünde ise dirsek arkası, bacakların arkası, ense, kulak arkası gibi bölümlerde vücudumuzda kene var mı yok mu diye kontrol edilmesi gerektiğini ifade ediyor.

Eğer kontrollerde keneye rastlandıysa uzmanlar, muhakkak sağlık ocağına gidilmesi, kene çıkartılmak istenir ise çıplak elle değil, bir eldiven yardımıyla çıkarıp ardından en kısa sürede sağlık ocağına gidilmesi konusunda uyarıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR (2)
2 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN