Kerkük'te IŞİD mensubu 4 kişi yakalandı

Kerkük'te IŞİD mensubu 4 kişi yakalandı

Irak'ın Kerkük kentine bağlı Altunköprü kasabasında terör örgütü IŞİD mensubu 4 kişinin yakalandığı bildirildi. Zanlıların IŞİD mensubu olduklarını itiraf ettikleri de belirtildi.

Irak hükümetine bağlı Güvenlik Medya Ağından yapılan yazılı açıklamaya göre, Kerkük'e bağlı Altunköprü kasabası girişindeki kontrol noktasından geçmek isteyen bir araçtan şüphelenen güvenlik güçleri, durdurdukları araçta bulunanları kimlik kontrolünden geçirdi. Yolculardan dördünün terör örgütü IŞİD mensubu olduğu ve sahte kimlik taşıdıkları belirlendi. Zanlıların ilk ifadelerinde, DEAŞ mensubu olduklarını itiraf ettikleri kaydedildi.

Yakalanan IŞİD mensuplarının işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildiği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Terör örgütü IŞİD, 2014'te Irak'ın Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin tamamı ile Diyala ve Kerkük illerinin bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı.

Eski Başbakan Haydar el-İbadi, 9 Aralık 2017'de IŞİD'den karşı zafer kazanıldığını duyurmuştu. Irak'ın IŞİD'den temizlenmesinin üzerinden 4 yıldan fazla geçmesine rağmen söz konusu vilayetlerin kırsal bölgelerinde örgütün saldırıları sürüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN