Kılıçdaroğlu KPSS mağdurlarıyla buluştu

Kılıçdaroğlu KPSS mağdurlarıyla buluştu

Kılıçdaroğlu, KPSS’den 92,79 puan almasına rağmen sözlü sınavda 58 aldığı için tercih yapmaya hak kazanamayan öğretmen adayı Sare Halıcı ile görüşmesinin ardından KPSS mağdurlarıyla basın açıklaması yaptı. Kılıçdaroğlu, "İktidar olduğumuzda mülakat belasını kaldıracağım" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KPSS'den 92 puan alıp mülakattan 58 puan alarak elenen Sare Halıcı ile görüşmesinin ardından KPSS mağdurları ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, KPSS'den yüksek puan alıp mülakatta elenen öğretmen adayları için "Bu çocukların geleceğini nasıl çalarsınız" dedi. İktidara geldiklerinde mülakatı kaldıracaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

BU ÇOCUKLARIN GELECEĞİNİ NASIL ÇALARSINIZ?

Yetkililere sabahtan beri ulaşamıyoruz. Bakan beye sabahtan beri ulaşamıyoruz. Bu haksızlığı 84 milyonun duymasını istiyoruz. Vicdan sahibi herkesin elini vicdanına koyması lazım. Dün akşam yüksek puan alan fakat sözlüde elenen Sare adlı kızımızla görüştüm. Kendisini yüksek puanı için kutladım bana “Keşke bu puanı almasaydım. En azından sözlüye çağrılmazdım” dedi. Adaletin olmadığı yerde bereket olur mu? Bu çocukların geleceğini nasıl çalarsınız? Buna hepimizin itiraz etmesi lazım. Yazıktır günahtır... Ebeveynlerin bu çocukları nasıl yetiştirdiğini hepimiz biliyoruz.

DANIŞTAYIN KARARINA UYMUYORLAR

Daha önce buna benzer konularda Danıştay’ın verdiği bir karar var, “KPSS’de alınan ile sözlü arasında artı eksi 3 puan verebilirsiniz” diyor. Bir puan aralığı belirliyor. Danıştay kararına uymuyorlar. Danıştay kararına uymayan bir yönetim olabilir mi? Aklımızın almadığı olaylar Türkiye'de gerçekleşiyor. Bu karar çıktıktan sonra bütün siyasi partilerin temsilcileri Danıştay kararına uyulması için görüş bildirdi. Tüm partiler görüş birliği sağladı. Yazık günah değil mi çocuklara? TBMM’nin aldığı karara uymayacaksınız, Danıştay’a uymayacaksınız, keyfinize göre hareket edeceksiniz. Sonra da adaletten bahsedeceksiniz.

İKTİDARA GELDİĞİMİZDE MÜLAKAT BELASINI KALDIRACAĞIZ

Bu arkadaşlarımıza her türlü hukuki desteği vereceğiz haklarını alana kadar. Birilerinin hakkını birilerine yedirmeyeceğiz. Torpili getirirseniz bu işler düzelmez. O nedenle ben bu arkadaşların huzurunda milletime söz veriyorum, Allah’ın izniyle iktidar olduğumuzda bu mülakat belasını kaldıracağım. KPSS’de kim ne kadar puan alıyorsa ona göre kadroya alınacak. Arkası olmayan, dayısı akrabası olmayan ne yapacak? Bu ülkenin garibanı, fukarası ne yapacak?

KPSS MAĞDURLARI KONUŞTU

KPSS'den 79 puan alan mağdurlarından Salihcan Büyükaydın, İngilizce öğretmenliği alanında 303. olduğunu belirterek, "Sözleşmeli öğretmenlik için yapılan sözlü sınavlara girdim. 2 gün önce sözlü sınav sonucumun 56'ya düşürüldüğünü gördüm. Tercih dışı bırakıldım. 2 gündür uyuyamıyorum. Kurum kurum geziyorum, çalmadık kapı bırakmadım. Emeğimin hakkımın bize geri verilmesini umuyorum" dedi.

Lise Matematik'te 733 kontenjan arasında 63. olan Fuat Korkmaz, "Günlerimi ailemden çocuğumdan feragat ederek çalışarak geçirerek bu dereceyi elde ettim. Sözlü mülakatımın çok iyi geçmesine rağmen, hocalarımın tebriklerle beni uğurlamasına rağmen 55 puan aldım. Binlerce arkadaşım var. Hakkımızın verilmesini istiyorum" diye konuştu.

Felsefe grubu öğretmeni Hatice Ulubay, puanım 87. Ben de elendim, bu ikinci mülakatımdı. Ben neden elendiğimi bilmiyorum. Bunu öğretmek istiyorum" dedi.

Özel eğitim öğretmeni Ahmet Yılmaz ise "Babam beni okutmak için bel fıtığı oldu şuan da hareket ederken zorlanıyor. Hakkım gasp edildi, hakkımı istiyorum" şeklinde konuştu.

YARIN 13.00'TE GÖRÜŞMEK ÜZERE

Kemal Kılıçdaroğlu, KPSS’den yüksek puanlar almalarına rağmen mülakatta elenen öğretmen adaylarıyla birlikte bugün yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den randevu istediği, ancak yanıt alamadığını söylemişti. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yarın Milli Eğitim Bakanlığı’na gideceği ima etti. Kılıçdaroğlu’nun paylaşımı şöyle:

“Bu milletin çocuklarının hakları mülakatlarda gasp edildi. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan randevu talebime hala dönülmedi. Milli Eğitim Bakanlığı, yarın saat 13:00'te görüşmek üzere.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (27)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
27 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN