Kılıçdaroğlu KPSS puanıyla atanamayan öğretmen adaylarını gündeme taşıdı

Kılıçdaroğlu KPSS puanıyla atanamayan öğretmen adaylarını gündeme taşıdı

KPSS’den 92,79 puan almasına rağmen sözlü sınavda 58 aldığı için tercih yapmaya hak kazanamayan öğretmen adaylarına İBB Başkanı İmamoğlu'ndan sonra bir destek de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Kılıçdaroğlu, "Kul hakkı nedir? Kul hakkı budur! Hakkı yenmiş gençlerle görüşmeye devam ediyorum." dedi.

KPSS’ye ‘iki yıldır emek verdiğini’ ifade eden bir Twitter kullanıcısı, Biyoloji branşında birinci olduğunu gösteren sınav sonucunu ve sözlü mülakkatta elendiği için tercih yapmaya hak kazanamadığını belirten belgeyi paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanlığı’nı etiketleyen Sultan Fidan adlı kullanıcı, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: İki yıldır emek verdiğim, gecemi gündüzüme kattığım KPSS’de bölümümde 1’inci oldum. Alanımda doktora yapıyorum. Hangi kıstasa göre elediniz?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KPSS’den 92,79 puan almasına rağmen sözlü sınavda 58 aldığı için tercih yapmaya hak kazanamayan bir öğretmen adayının sınav sonucunu paylaşarak, “Kul hakkı nedir? Kul hakkı budur! Hakkı yenmiş gençlerle görüşmeye devam ediyorum. Gece uzun... Yarın sadece ama sadece bu konuyla ilgileneceğim. Atacağım adımlarla ilgili de kamuoyunu bilgilendireceğim” dedi.

.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (33)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
33 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN