Kılıçdaroğlu'ndan adalet vurgusu: Tüyü bitmemiş yetimin hakkını alacağım

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Ankara'da Cumhuriyet Akademisi'ndeki temel atma töreninde konuştu. Genel Başkan açılış konuşmasında sık sık adalet ve demokrasi vurgusu yaparak, "Bu cebinden alıyor yandaşlara veriyorsun bilmiyor muyuz? Hepsini biliyoruz ama hepsini göreceksiniz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını alacağım. Birlikte yapacağız bu işi." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediyesi'nin düzenlediği Cumhuriyet Akademisi Temel Atma Töreni'ne katıldı. Kılıçdaroğlu'na Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar eşlik etti.

Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada, iktidara yönelik eleştiride bulunarak, "Devletin dili adalettir. Adaletin olmadığı bir yerde haksızlık olur. Bu cebimizden alıyoruz öbür cebimize koyuyoruz. Hayır efendim bu cebinden alıyor yandaşlara veriyorsun bilmiyor muyuz? Hepsini biliyoruz ama hepsini göreceksiniz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını alacağım. Birlikte yapacağız bu işi." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

Cumhuriyetin 99'uncu yılını kutluyoruz. 99 yılın tarihine baktığınızda acı olaylarla karşılaştık. Darbelerle karşılaştık, başbakanlar, bakanlar idam edildi. Gencecik, filiz gibi evlatlarımız sağdan soldan idam edildi. Şimdi bir yeni bir yüzyıla hazırlık yapmak zorundayız. Acıları kalbimiz gömdük ama büyük acılar yaşamak istemiyoruz. Beraber Türkiye'yi aydınlığa çıkartmak istiyoruz. Çünkü fazilettir, cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir, demokrasidir, insan haklarıdır, adalettir, hukuktur. Cumhuriyeti böyle değerlendirmemiz lazım. Cumhuriyeti Allah'ın izni ve sizlerin oyları ile 100'üncü yılında demokrasi ile taçlandıracağız.

'ADALAET YA GELECEK YA GELECEK'

Biz önümüzdeki yüzyılı Türkiye'nin yüzyılı bölgede en güçlü ülkenin Türkiye olmasını istiyoruz. Hiç kimsenin düşüncesinden ötürü yargılanmadığı bir Türkiye. Hukukun üstünlüğüyle karar veren bir yargı ve adalet istiyoruz. Saraydan alınan talimatlara karar veriliyorsa o ülkede adalet yok demektir. Ben size söz veriyorum adalet bu ülkeye ya gelecek ya gelecek.

Bakın 6 lider biraradayız. Ayrı partileriz doğru ama 6 genel başkan aynı şeyleri söylüyoruz. Adalet istiyoruz diyoruz. Türkiye'de hiç bir çocuğun yatağa aç girmediği bir ülke istiyoruz diyoruz. Bu bağlamda hareket ediyoruz. Çünkü gün bir parti sorunu olmaktan çıktı. Sorun bir Türkiye sorunudur artık.

MAHİR ÜNAL'A TEPKİ

Bunların Cumhuriyetle ve dilimizle bir sorunu var. Efendim neymiş Türkçeyi unutmuşuz, kültürümüzü unutmuşuz. Arapça olsaymış başka bir şey olurmuş. Buradan söylüyorum, o beyefendi sözde üniversiteyi bitirmiş sözde bakanlık da yapmış 'sen Türkiye Cumhuriyeti'nin ne olduğunu bilmiyorsun sen Osmanlı'nın ne olduğunu bilmiyorsun. Sen Cumhuriyetin ne olduğunu bilmiyorsun. Türkçe'nin de ne olduğunu bilmiyorsun. Cumhuriyete düşmanlık yaparak kendilerine farklı bir alan açmak istiyorlar. Cumhuriyet, bizimdir. Cumhuriyet hak hukuk demektir. Bizim hedefimiz cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmaktır.

'BU TABLOYU DEĞİŞTİRECEĞİZ'

Üreten herkes emeğinin karşılığını alacak. Bugün yapılan üretenlerin cezalandırıldığı havadan geçinenlerin ise mükafatlandırıldığı bir dönemdir. Bunun farkındayız ve bu tabloyu değiştireceğiz. Endişe etmeyin.

Kucaklaşacağız, helalleşeceğiz, kamplaşmayacağız. Doğusu batısı güneyi kuzeyi Türkiye bir bütün olacak.

GENÇLERE SANDIK ÇAĞRISI

Geçler, önümüzde seçim var sandık gelecek, oy kullanacaksınız. Sakın ola ki gitmemezlik etmeyin. Elinizi vicdanınıza koyun ve öyle oyun verin. Otoriter bir yönetimi demokratik yollarla bu ülkenin gençleri alaşağı edecek ve dünya siyaset tarihine önemli bir miras bırakacak.

Dünya siyaset tarihi diyecek ki, otoriter bir yönetimi demokratik yollarla alaşağı ettiler.

Yoksulluğu, derin yoksulluğu, işsizliği biliyorum. Bilmek önemli değil, önemli olan bilinen sorunları akılcı politikalarla çözmek. Ama çözmem için yetki sizdedir. Yetkiyi vereceksiniz çözeceğiz.

'ONLAR HİZMETİ YANDAŞLARA YAPIYOR'

Sosyal yardımlar yapılıyor. Ne yapılırsa yapılsın insan onuru kadar değerli bir şey yoktur. Hiç kimsenin yoksulluğunu afişe edemezsiniz. Yoksulluk kader değildir. Aç bırakıyorsunuz işsiz bırakıyorsunuz sonra afişe ederek yardım ediyorsunuz.

İnsana hakkını teslim etmek sosyal devletin görevindir. Onlar yapmıyorlar; onlar hizmet 5'li çeteye, yandaşlara uyuşturucu baronlarına veriyorlar. Uyuşturucu baronlarına parantez açayım: onların da ne yaptığını biliyorum. Kimlerle kol kola gezdiklerini de biliyorum. Fazla değil iktidara geldiğimizde bunları tamamen yok edeceğiz. Bu sorun derin bir sorun olduğunun farkındayım. Bu konuda araştırmada yaptım. Bu sorunu çözmek için iktidar olmak gerekiyor.

Öyle uyuşturucu baronlarını alacaksın, yan yana fotoğraf çekileceksin, uyuşturucu baronunu atacaksın hapse, bir süre sonra serbest bırakacaksın. Öbür taraftan bir hoca düşüncesini açıkladı diye hapse atacaksın. Yemezler. Bay Kemal bunları yemez.

'AMERİKA'DAKİ DOLARLARI GERİ GETİRECEĞİM'

Önümüzdeki yüzyıla Türkiye'yi hazırlamak zorundayız. Şimdi 20. yy. sonuyla 21. yy. başında teknoloji devrimi var yani bilim ekonomisi.

Allah aşkına bir sorun bakalım hangisi teknoloji devrimi nedir diye bilir, bilim ekonomisini, bilimin ne olduğunu bilir? Dünyadan haberleri yok. Bina yapalım, vurgun vuralım, rantı alalım, cebimizi dolduralım, buradan oğlum göndersin paraları dolarları Amerika'ya , oradan da kızım gökdelen yapsın. Geleceğimizi garanti altına alalım. Hiç merak etmeyin o Amerika'daki dolarları son sentine kadar geri getireceğim. Öyle gelirler bir şey yapamazlar yok efendim. İşte belediye başkanlarımız, tüm engellemelere karşın yapıyorlar. Bizim belediyelerimiz halk için çalışırlar. Bütün engellemelere rağmen yapıyorsak bir de engelsiz düşünün.

Biz tabuları yıkacağız, mal varlığı mı araştırmazsanız namertsiniz diyeceğiz. Halka hesap vermek mi? bu Bizim için onurdur diyeceğiz.

ERDOĞAN'A ÇAĞRI

Kendisine değişik yerlerde söyledim bir de burada halkın önünde söyleyeyim: Kendine güveniyorsan çıkarsın karşıma. Ne yaparsan yap tek başıma çıkacağım. Yüreğin varsa çık. Çıkar mı? Çıkmaz, ben de biliyorum. Kabadayılık öyle beş on taraftarı bulup onların önünde bağırmakla olmaz. Kasımpaşalı'ysan kabadayıysan çıkarsın karşıma. Devletin bütün imkanları sende. Promterınla gel 100 soru sor 100 soru sorayım, 1 soru sorayım. Ama gelemez, cesaret edemez. Benim karşıma çıkmaya cesaret etmeyen bir insan ülkeyi sağlıklı yönetemez.

Yine çağrıda bulunayım. Her şeyi sen belirle çık karşıma.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN