Kılıçdaroğlu'ndan ilk helalleşme: Şenyaşar ailesiyle buluştu

Kılıçdaroğlu'ndan ilk helalleşme: Şenyaşar ailesiyle buluştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlurfa Adliyesi önünde "adalet" nöbetine devam eden Şenyaşar ailesini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, "Bir evladın, kardeşin olarak ben de davanın takipçisi olacağım” dedi.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarıyla kavga ederken eşi ve iki oğlu yaşamını yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın adliye önündeki "adalet" nöbeti 276'ncı gününde devam ediyor.

Bugün Şanlıurfa'daki programına devam eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile beraberindeki heyet, Şenyaşar ailesini ziyaret etti. Dosya avukatları da aileye eşlik etti.

"Anneye hepinizin huzurunda söz veriyorum; bu davanın takipçisi olduk, olmaya devam edeceğiz" diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kaç tane savcı değişti. Siyasi baskıları da biliyoruz. Ama ne yaparlarsa yapsınlar adaleti gerçekleştireceğiz. Bunu toprakların hatırı için gerçekleştireceğiz. Bu topraklar adalet kokar. Sorun adliyede çözülecek, hakim ve savcılar gelecek çözecekler. Bütün bilgiler ortada, kimse cesaret edip adım atamıyor. Neden? İşin içinde bir milletvekili var diye. Değil milletvekili Cumhurbaşkanı olsa ne olur? Adalet, adalet, adalet kardeşim. Anne adalet, hakkımı istiyorum diyor. Elbette çocukları geri gelmeyecek ama yüreğindeki ateş soğusun istiyor. Bunları gerçekleştireceğiz, sen hiç merak etme anacığım. Sen nasıl bu davayı takip ediyorsan, bir evladın, kardeşin olarak aynen takipçisi olacağım."

EMİNE ŞENYAŞAR: AK PARTİLİ VEKİL 'HEPSİNİ ÖLDÜRÜN' DEDİ

Anne Emine Şenyaşar ise gözyaşları içinde katliamın yaşandığı anları dile getirdi. "Eşimi hastane girişinde, gözümün önünde linç ettiler. Bu, organize bir katliamdır. Hastanede AK Parti'li vekil Yıldız 'hiçbirini sağ bırakmayıp öldürün' diye talimat veriyor" diyen Emine Şenyaşar'ın ardından sözü, oğlu Ferit Şenyaşar aldı. Ferit Şenyaşar, "Yaklaşık bir yıldır adliye önündeyiz. Savcılar bizden kaçıyor. Savcılar olayı biliyor” dedi.

Ailenin avukatlarından Bülent Duran, dava dosyasına dair bilgileri paylaşarak, "Sadece esnaf olan bu aile korkunç bir katliam ile yüz yüze kaldı. Her şey annenin gözleri önünde yaşandı. Tek bir kişi tutuklanmadı. AKP katliam yaptı ve siyasi rant aldı. Annenin sağlık sorunları arttı. Aile sonuna kadar adalet istiyoruz diyor. Bu ülkede hukuktan bahsedemeyiz. Bu anne herkes için adalet istiyor. Bugün anneyi ziyaret ettiniz. Siz siyasi olarak, biz de avukatlar olarak sorumluluğumuzu yerine getirmek zorundayız. Yoksa biz de bu katliama ortak olacağız” diye konuştu.

'BİR ANNENİN ÇIĞLIĞINI NASIL DUYMAYIZ?'

Avukat Duran'ın ardından Kılıçdaroğlu da, "Adaleti birlikte getireceğiz" vurgusunda bulunarak, "Siz adalet biz siyasi bağlantılarını bulacağız. Vicdanı olan herkesin ailenin yanında olması gerekir. Bu sıradan bir dava değil. Bu dava çocuklarını kaybeden bir annenin davasıdır. İnsanım diyen herkesin bu davaya sahip çıkması lazım. Bunun sağı, solu, partisi yoktur. Bu bir adalet mücadelesidir. Bir annenin çığlığını nasıl duymayız biz?" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN