Kılıçdaroğlu'ndan yeni çıkış: Yabancıya konut satışı yasağı

Kılıçdaroğlu'ndan yeni çıkış: Yabancıya konut satışı yasağı

Yeni yılla birlikte kiralık konutlara rekor düzeyde zam gelirken CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan tartışma yaratacak bir paylaşım geldi. Kılıçdaroğlu, "Sarayın zalim düzeni yüzünden insanlarımızın ev sahibi olması hayal oldu. Kiralar da şiştikçe şişiyor. Vatandaşımıza öz vatanında zulüm var. 6 ay sonra, beş yıllığına yabancıya konut satışı yasağı getireceğiz. Fiyat dengesi oluşmadan yasak kalkmayacak. Öncelik kendi insanımızdır" ifadesinde bulundu.

Türkiye genelinde ortalama kiralık konut ilan m2 fiyatındaki yıllık artış oranı geçtiğimiz 2022 Kasım ayında yüzde 168 ile rekor kırmıştı. Ev sahipleri asgari ücret rakamlarının açıklanmasını dahi beklemeden kira fiyatlarına yüzde 20-30 oranında zam yaparken yeni yılla birlikte barınma sorunları giderek artmaya başladı.

Artan fiyatlara önlem alınması için Tüketici Hakları Derneği yöneticileri, Kanada'nın 2 yıl boyunca yabancılara ev satışını yasaklamasını emsal göstererek benzer bir kararın alınmasını dile getirmeleri yeni bir tartışma konusunu başlatmıştı.

Tartışmaya dahil olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yabancılara konut satışının yasaklanacağını açıkladı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklaması şöyle:

"Sarayın zalim düzeni yüzünden insanlarımızın ev sahibi olması hayal oldu. Kiralar da şiştikçe şişiyor. Vatandaşımıza öz vatanında zulüm var. 6 ay sonra, beş yıllığına yabancıya konut satışı yasağı getireceğiz. Fiyat dengesi oluşmadan yasak kalkmayacak. Öncelik kendi insanımızdır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN