Kiracılar evden çıkmadığına bin pişman olacak! Yargıtay son noktayı koydu! “Zorunlu boşalt” kararı onay aldı

Kiracılar evden çıkmadığına bin pişman olacak! Yargıtay son noktayı koydu! “Zorunlu boşalt” kararı onay aldı

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki gerilim her geçen gün artıyor. Ev sahiplerinin tahliye kararına uymayan kiracılar çok pişman olacak. Yargıtay emsal niteliğinde bir karara imza attı. Beraat kararı ortadan kalkıyor. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

Kiracı ve ev sahibi arasında çıkan tartışmalar son yılların en tartışmalı konuları arasında yer alıyor. Ekonomik kriz nedeniyle kira fiyatlarında görülen artış pek çok tartışmayı da beraberinde getiriyor. Ev sahibi ve kiracılar arasındaki gerilim tırmanırken Yargıtay emsal niteliğinde bir karara imza attı. Evden çıkmayan kiracı çıkmadığına bin pişman olacak. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

EVDEN ÇIKMAYAN PİŞMAN OLACAK

Uzun süredir kiracı olan bir kişinin yeni ev sahibinin “çık” teklifini ciddiye almaması pahalıya patladı. Kiracının durumu ciddiye almaması üzerine ev sahibi çareyi mahkemeye başvurmak da buldu. Ev sahibi ifadesinde satın aldığı eve taşınmak istediğini ancak kiracının evi boşaltmadığını dile getirdi. Ev sahibi ve kiracı arasındaki dava yıllarca sürerken mahkeme kiracının evi boşaltmasına karar verdi. Mahkeme kararına rağmen evi boşaltmamakta ısrarcı olan kiracı evden çıkmamak için her yolu denedi.

konut-satislari.jpg

YARGITAY SON NOKTAYI KOYDU

Kiracının evden çıkmaması üzerine soluğu Asliye Ceza Mahkemesi’nde alan ev sahibi Türk Ceza Kanunu’nun 154. maddesine göre kiracıyı "haksız yere tecavüz" suçundan dava etti. Davacı uzun yıllardır içinde yaşadığı talihsiz olayım mağduru olduğunu belirtirken Yargıtay da beraat kararı verdi. Yargıtay 8 yargılama dairesi ise emsal niteliğinde bir karara imza attı.
Sanırım ev sahibinin lehine ceza almasına rağmen işgale devam ettiği belirtilirken bu durumun tecavüz olduğuna değinildi. Yargıtay tarafından alınan kararda yer alan ifadeler şu şekildedir:

ev-sahibi-kiraci.jpg
“Davalının, davalıya suç konusu olduğu binayı satın almak ve binayı boşaltmak amacıyla dava açtığı tespit edilmiştir. “Taraflar arasında hukuka aykırı bir hukuki ilişki olduğuna dair hiçbir delil yoktur. Bu itibarla, mesnetsiz beraat kararının hukuka aykırı olduğu, sanığın bina işgalinin hakka dayanmadığı anlaşılmaktadır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN