Kirada oturanlar dikkat! e-Devlet başvuruları açıldı: Hane başına 24 bin TL kira yardımı geliyor!

Kirada oturanlar dikkat! e-Devlet başvuruları açıldı: Hane başına 24 bin TL kira yardımı geliyor!

Deprem bölgesinde kirada oturan fakat yaşanan afet nedeniyle evsiz kalan vatandaşlara devlet tarafından kira yardımı yapılacak. Barınma yardımı başvuruları e-Devlet'ten alınacak. İşte, depremzedeler için barınma yardımı başvuru sayfası...

Kahramanmaraş'ta 6 Ocak 2023 Pazartesi günü saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Pazarcık ilçesi olan depremde şu ana kadar 43 bin 556 kişi hayatını kaybetti, 108 bin 281 kişi yaralandı. Suriye'den Ankara'ya kadar birçok bölgede hissedilen zelzelenin ardından artçı sarsıntıların yanı sıra saat 13.25'te Ekinözü merkezli 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremden etkilenen illerden 216 bin 347 afetzedenin başka illere tahliye edildiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesinde evini kaybeden ya da evinde ciddi hasar bulunan vatandaşlara para yardımı yapılacağını açıkladı.

Barınma yardımından hem ev sahibi, hem de kiracı ayrı ayrı 12 ay boyunca faydalanabilecek.

DEPREMZEDELER İÇİN BARINMA DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Barınma yardımı talep eden vatandaşlar, e-Devlet'in www.turkiye.gov.tr/afet-ve-acil-durum-yonetimi-afetzede-barinma-destegi-basvurusu web sayfasından Afetzede Barınma Desteği başvurusu yapabilir.

Deprem bölgesinde kiracı olan fakat şu anda başka bir ile yerleşmek ya da çadır kentte hayatına devam etmek zorunda kalan afetzedelere 2 bin TL kira yardımı sağlanacak.

Toplamda evini kaybeden kiracılara 24 bin TL kira desteği yapılacak.

Ayrıca kiracı olanlar ya da ev sahibi fark etmez şehir dışına taşınmak zorunda kalan vatandaşlara da taşınma ücreti olarak 15 bin TL yardım verilecektir.

DEPREMZEDELER İÇİN BARINMA DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

* Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sağladığı barınma yardımı, evi oturulmayacak durumda olan ihtiyaç sahiplerine veriliyor.

* Hanede yaşayan bireylerin net gelirlerinin, asgari ücretin 3'te 1'ini geçmiyor olması

* Hane içinde engelli, yaşlı, tek ebeveynli gibi özel durumlardan en az birinin sağlanıyor olması

* İhtiyaç sahibi olunduğunun gelir testi aracılığı ile kanıtlanması

DEPREMZEDELER İÇİN BARINMA DESTEĞİ BAŞVURU SAYFASI E-DEVLET

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN