Kırtasiye yardımları devam ediyor! E-Devlet'ten bu formu dolduranlar 1.500 TL yardım parası ödenecek

Kırtasiye yardımları devam ediyor! E-Devlet'ten bu formu dolduranlar 1.500 TL yardım parası ödenecek

Eğitim öğretim yılında yeni dönemin başlamasına sayılı günler kaldı. Ülkemizde yaşanan ekonomik durumlar neticesinde ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yeni bir yardım paketi açıklandı. E-Devlet sistemi üzerinden başvuru yapan vatandaşlara kırtasiye yardımı yapılıyor. İşte tüm detaylar...

Eğitim öğretim yılında yeni dönemin başlamasına sayılı günler kaldı. Ülkemizde yaşanan ekonomik durumlar neticesinde ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım ödemeleri yapılıyor.

1.500 TL ÖĞRENCİLERE DESTEK

Öğrencilerin okula başlamadan önce alışverişlerine destek olmak adına kırtasiye desteğini başlattı. Başvuru yapan öğrencilere 1.500 TL'ye varan kırtasiye ödemeleri yapılacak.

Paylaşılan yardım ile öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenirken son başvuru tarihi paylaşıldı. Başvuru tarihi 15 Eylül 2023 tarihi itibariyle son bulacak. Destek ödemesine dair ödemeler 11 Eylül 2023 tarihi itibariyle öğrenci ve velilerin hesabına yatırılıyor.

sgkye-30-milyar-liralik-yapilandirma-basvurusu-a7pvhlix.webp

KIRTASİYE YARDIMI İÇİN ŞARTLAR

Öğrenci ihtiyaçlarını gidermek adına verilecek olan destek ödemesinden faydalanabilmek için bazı şartları sağlamanız gerekiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulan 1.500 TL kırtasiye yardımı için; hane içerisinde kişi başı aylık gelirin asgari ücretin 1/3'ünden daza az olması gerekir.

Destek ödemesinden hanesinde memur, noter ya da muhtar olanlar hariç faydalanabilecek. Öğrencilerin ilkokul, ortaokul ya da lise öğrencisi olması gerekir. Bu kapsamda destek alan ailelerin başvuru yapmasına ihtiyaç bulunmuyor. Fakat daha öncesinde bu yardımdan faydalanmamış aileler başvuruda bulunabilir.

63231.jpg

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulan kırtasiye yardımı için iki çeşit başvuru yöntemi bulunuyor. İlk olarak e-Devlet sistemine giriş yaparak başvuruda bulunabilirsiniz.

Kimlik numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra arama yerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yazarak başvurularınızı tamamlayabilirsiniz. Diğer bir başvuru yöntemi ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak açıklandı. En yakın şubeye giderek kırtasiye yardım başvurusunda bulunabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN