Kış mevsiminin vazgeçilmezi raflarda yerini aldı! Tanesi 150 liraya vitamin deposu... Almayan pişman olur

Kış mevsiminin vazgeçilmezi raflarda yerini aldı! Tanesi 150 liraya vitamin deposu... Almayan pişman olur

Özellikle de kış mevsiminde bolca tüketilen vere resmen kış mevsimlerinin vazgeçilmezi olan o yiyecek raflarda yerini aldı! Tanesi 150 liraya vitamin deposu satılıyor… Almayan pişman olur. İşte konuya ilişkin detaylar…

Kış sebzesi olarak bilinen ve farklı türleri olan lahana hasadı başladı. Bayburt ve o yörede yetiştirilen geniş, kalın kat kat yapraklardan oluşan lahana, resmen bir vitamin deposu. Dolayısıyla hastalıklardan korunmak için çeşitli formüllerle tüketilen lahana sofralardaki yerini almaya başladı. Tanesi 150 liradan tezgahlarda satışa sunulan kış sebzesi ilgi görmeye başladı.

TANESİ 100 İLA 150 LİRADAN SATILIYOR

Bayburt lahanaları hasadın başlamasıyla beraber tezgahlardaki yerini aldı. Birçok insan için kışın habercisi olarak tanımlanan ve devasa büyüklükteki lahanalar 100 ila 150 TL arasında satılıyor. Lahana hasadına ilişkin bilgi veren Abdullah Güler “Kışlık lahanalarımızı aldık, şimdi turşu yapma zamanı. Bayburt'un organik lahanası hem kaliteli, lezzetli oluyor, hem de turşusu iyi oluyor" dedi.

yeni-proje-9.jpg

LAHANANIN FAYDALARI

Yüksek besin değeri olan ve sebze kategorisinde değerlendirilen lahana, içeriğindeki vitaminler, mineraller ve antioksidanlar sayesinde özellikle de kışın birçok insan tarafından tüketiliyor. C vitamini, K vitamini, folik asit, potasyum ve lif açısından zengin bir içeriği olmasının yanı sıra birçok çeşidi ile sofralarda yer alıyor.

yeni-proje-8-004.jpg

Lahananın en bilinen faydalarından biri bağışıklık sistemini güçlendirmesi olarak karşımıza çıkıyor. İçerisindeki C c vitamini, özellikle de bağışıklık sistemini kuvvetlendirme konusunda oldukça başarılı bir vitamindir.

Bunun yanı sıra antioksidanlar açısından zengin olmasıyla hücre hasarını önlüyor ve kanser riskini en aza indirmeye yardımcı oluyor.

yeni-proje-10-001.jpg

Diyet yapanların, kilo vermek isteyenlerin de kurtarıcısı olarak tüketilen lahana lif açısından oldukça zengin bir sebzedir. Lifin tokluk hissi vermesi kişinin kilo vermesine yardımcı oluyor.

Potasyum açısından zengin olması ise kan basıncını düşürmeye yardımcı olurken kalp sağlığını destekliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN