'Kızıma torpilsiz iş bulmak istiyorum' diyen kadına Babacan'dan yanıt: İktidar değişimi şart

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türkiye'deki çocukların 'üniversite okuyacaksın, işe gireceksin' baskısıyla büyüdüğünü ileri sürdü. Gençlerin üniversite mezunu ama işsiz olduğuna dikkat çeken Babacan, KPSS'den sonra yapılan mülakat sisteminin kaldırılması gerektiğine işaret etti. Öte yandan mülakat sisteminin adil olmadığını belirten Babacan, bu uygulamanın işe alım sürecinde torpilin kullanılmasına zemin hazırladığını ifade etti.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yolda yürürken karşılaştığı bir kadınla arasında geçen diyalogu sosyal medya hesabından yayınlandı. Kızına torpilsiz iş bulmak istediğini söyleyen kadına Babacan, Türkiye'de iş bulma süreçlerinde yaşanan adaletsizliklere ve torpil sorununa dikkat çekti. Vatandaşın, sağlık meslek lisesi mezunu kızının iş bulma sürecinde karşılaştığı zorlukları dile getirmesi üzerine Babacan, "Torpil olmayınca olmaz diyorlar, değil mi?" diyerek mevcut sistemin çarpıklığına işaret etti.

Vatandaşın, "Ama ben 'Erdoğan'ı istemiyorum' diyorum. Torpil istemiyorum, hakkıyla girsin" şeklindeki sözleri üzerine Babacan, gerçek değişimin ancak iktidar değişikliği ile mümkün olabileceğini belirterek, "Bunlar çok alıştı bu işlere" ifadelerini kullandı.

Babacan, DEVA Partisi olarak, işe alım süreçlerinde adil ve şeffaf bir sistem oluşturulması gerektiğinin altını çizdi ve Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan (KPSS) sonra yapılan mülakatların kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Mülakatların, uygun olmayan adayları elemek için bir araç olarak kullanıldığını belirten Babacan, bu durumun adaletsizliğe yol açtığını ifade etti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı'nın seçim öncesinde verdiği sözleri yerine getirmemesi eleştirileri de sohbette gündeme geldi.