Köpekler yaşlı kadına saldırdı! Kan donduran anlar kamerada

Muş'ta yolda yalnız yürüyen 79 yaşındaki Medine Kızıltaş başıboş sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Muş Devlet Hastanesine kaldırılan kadın tedavi altına alındı. Muş Devlet Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. İlkay Şamil Beydilli'nin "son dönemlerde başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan hasta sayısı arttı." açıklaması dikkat çekti.

Açlık ve barınma sorunları olan başıboş sokak köpeklerinin insanlara saldırdığı haberlerine her gün bir yenisi ekleniyor. Muş’un Varto ilçesi Alagöz Mahallesi’nde açık alanda yürürken çok sayıda başıboş sokak köpeğinin saldırısına uğrayan Medine Kızıltaş yere düştü.

Yaklaşık bir dakika boyunca köpeklerin saldırısına maruz kalan yaşlı kadının yardımına, çevredeki vatandaşlar yetişti.

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri yaşlı kadını hastaneye götürdü. Köpekler tarafından ısırılan kadın yapılan tedavinin ardından evine gönderildi.

'KÖPEKLERİN SALDIRISINA UĞRAYAN HASTALARIN SAYISI ARTTI'

Muş Devlet Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. İlkay Şamil Beydilli, “Teyzenin her 2 bacağında ve ellerinde geniş doku defektleri var. Muş Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne başvurmuş.

Hemen yakınlarıyla beraber kendisine orada ilk müdahale yapılmış. Bu son dönemlerde başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan hasta sayısı arttı. Özellikle acil servislere gelen hastaların sayısı arttı. Çocuk hastalar başta olmak üzere yaşlı hastalar sık sık bu başıboş köpeklerin saldırısına uğruyor.” dedi.

Ankara’nın Keçiören ilçesinde 4’üncü sınıf öğrencisi Tunahan Yılmaz’ın geçtiğimiz günlerde sahipsiz hayvanların saldırısına uğramayarak ağır yaralanması başıboş hayvanları bir kez daha gündeme taşımıştı.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle düzenlenen Dünya İnsan Hakları Günü İnsanlığın Yüzü Programı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan başıboş sokak hayvanlarına ilişkin artan şikayetleri farkında olduklarını söyleyerek “Bu sorunu inancımız ve kültürümüz çerçevesinde mutlaka çözüme kavuşturacağız.” açıklaması gelmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN