Koronovirüs salgınında yeni gelişme! Yasaklar bir bir kalkıyor! 26 Eylül’den itibaren uygulamaya geçecek

Koronovirüs salgınında yeni gelişme! Yasaklar bir bir kalkıyor! 26 Eylül’den itibaren uygulamaya geçecek

Dünyada koronavirüs salgınıyla mücadele devam ediyor. Dünyadaki gelişmeler yakından takip edilirken salgın sürecinde getirilen maske zorunluluğu kararı da yavaş yavaş ortadan kalkıyor. Maske zorunluluğu bir ülkede daha kaldırıldı. Güney Kore'de 26 Eylül'den itibaren açık havada maske zorunluluğu kalkıyor.

Koronavirüs salgının dünyayı etkisi altına alması ile birlikte ülkelerde çeşitli önlemler aldı. Tüm dünyada maske takmak zorunlu bir hale gelirken salgının seyrini hafifletmesi ile birlikte yasaklarda bir bir kalkıyor. Güney Kore'de 26 Eylül'den itibaren açık havada maske kullanma zorunluluğu kaldırılıyor. Güney Kore Başbakanı Han Duck-soo liderliğindeki toplantıda alınan karara göre, 26 Eylül’den itibaren 50 veya daha fazla kişinin katıldığı açık hava toplantılarının yanı sıra spor etkinlikleri ve konserlere katılanların maske takmaları gerekmeyecek.

SADECE KAPALI ALANLARDA TAKILACAK

Güney Kore Başbakanı Han Duck-soo ileriye dönük olarak yapılan çalışmalar doğrultusunda uzmanların geri bildirimleri ile covid-19 salgınında düşük riski olduğunu belirtirken önlemlerin de azaltılacağını söyledi. Maske takma zorunluluğu kapalı alanlarda devam edecek.

Maske takmak kalkıyor

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN