Kötü günler bitti daha kötüsü geliyor! Türkiye'ye Süper El Nino uyarısı: O 10 ilde yaşayanlar dikkat

Kötü günler bitti daha kötüsü geliyor! Türkiye'ye Süper El Nino uyarısı: O 10 ilde yaşayanlar dikkat

Son dakika haberi... Haziran ayı ile birlikte etkili olan sağanak yağışlar tüm yurtta etkisini sürdürmeye devam ediyor. Özellikle son iki haftadır etkisini gösteren El Nino hava sistemi Doğu Anadolu ve İç Anadolu'da sağanak yağışlara neden olmaya devam ediyor. Vatandaşlar 'Sağanak yağışlar ne zaman bitecek? Hava durumu bugün nasıl?' sorularını araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Türkiye'ye Süper El Nino uyarısı. Bu illerde yaşayanlar dikkat!

Mayıs ayında etkisini gösteren sağanak yağışlar Haziran ayında da etkisini sürdürmeye devam ediyor. Son haftalarda etkisini iyice gösteren El Nino hava sistemi İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde sel felaketine neden olurken Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak o illerde yaşayan vatandaşları uyardı. Kötü günler bitti daha kötüsü geliyor! Türkiye'ye Süper El Nino uyarısı. Bu 10 ilde yaşayan vatandaşlar dikkat. Hem sağanak yağış hem de sel felaketi geliyor. Uzmanlar acil durum koduyla uyardı. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Tekirdağ, Edirne'nin güneyi, Çanakkale ve Balıkesir'in kuzeyi, Doğu Akdeniz (Hatay dışında), İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Uşak, Afyonkarahisar, Kütahya, Isparta, Malatya ve Van çevreleri ile Antalya’nın doğu kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

gfgfgf-2023-06-21t131016-794.jpg

Yağışların; Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz (Trabzon dışında), Aksaray, Niğde, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Bolu, Düzce, Ordu, Tokat, Ankara'nın güney ve Konya'nın kuzey çevreleri ile bu akşam saatlerinde İstanbul'un Avrupa yakası, Tekirdağ'ın kıyı ilçeleri, Bursa'nın doğusu, Bilecik, Karabük, Çankırı, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ın güneyi ile Çanakkale ve Balıkesir'in kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞLAR YURDA GELİYOR

Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz (Trabzon dışında), Aksaray, Niğde, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Bolu, Düzce, Ordu, Tokat, Ankara'nın güney ve Konya'nın kuzey çevreleri ile bu akşam saatlerinde İstanbul'un Avrupa yakası, Tekirdağ'ın kıyı ilçeleri, Bursa'nın doğusu, Bilecik, Karabük, Çankırı, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ın güneyi ile Çanakkale ve Balıkesir'in kuzey kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmekte.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

TÜRKİYE'YE SÜPER EL NİNO UYARISI: O İLLERDE YAŞAYANLAR DİKKAT!

Havaforum sosyal medya hesabından bir son dakika uyarısında bulundu. Paylaşılan mesajda denizlerin hızla ısındığı ve bunu fırtınalara neden olabileceği belirtilerek, "Denizler ısınmaya devam ediyor. Süper El Nino geliyor. Isınma bizim denizlerde de başladı. Deniz suyu sıcaklık anomali haritasına bakın. Karadeniz, Akdeniz ve Ege'de kızardı. Tek istisna yer Saros Körfezi ile Bozcaada civarı, buralar normallerin altında, soğuk şimdilik..." uyarısında bulundular.

hgghgh-72.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

21 HAZİRAN 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

h1.png

22 HAZİRAN 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

h2.png

23 HAZİRAN 2023 CUMA GÜNÜ

h3.png

24 HAZİRAN 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h4.png

25 HAZİRAN 2023 PAZAR GÜNÜ

h5.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN