Masada konuşulan asgari ücret teklifi meğer çok başkaymış! TÜRK-İŞ Başkanı Atalay'dan çarpıcı 'zam pazarlığı' sözleri

Masada konuşulan asgari ücret teklifi meğer çok başkaymış! TÜRK-İŞ Başkanı Atalay'dan çarpıcı 'zam pazarlığı' sözleri

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammı yüzde 34 artışla 11 bin 402 TL olurken yankıları ise sürüyor. Zam görüşmelerinde işçi kesimini temsil eden TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, zam pazarlığında önerdikleri rakamın başka olduğunu söyledi. İşte, Atalay'ın dikkat çeken açıklamaları...

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üç kez toplanması ve tarafların üçlü mutabakat sağlaması ile net asgari ücret 11 bin 402 TL olarak belirlendi. Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Başkanı Ergün Atalay, zam pazarlığıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"SENDİKANIN OLDUĞU YERDE ASGARİ ÜCRET OLMAZ, İKRAMİYE OLUR"

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay, asgari ücret görüşmelerinde bulunmalarının bir anlamının olmadığını belirtti. Ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a masada olmalarının bir anlamı olmadığını ilettiklerini de söyleyen Atalay, "Sendikanın olduğu yerde asgari ücretli olmaz. İkramiye olur, yemek parası olur. Benim 1 milyon 300 binin üzerinde resmi üyem var. Bizim elimizde yetki yok. Tek yetkim masaya oturup, oturmamam. 45 kere olmuş, masaya 5 kere oturmuşum. İmzalanmış, asgari ücret yürürlüğe girmiş" dedi.

"BİZİM İSTEDİĞİM RAKAM 11 BİN 778 TL İDİ"

Atalay, Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısının akşamında Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüştü. Oradaki görüşmenin detaylarına ilişkin de bilgilendirmede bulunan TÜRK-İŞ Başkanı şunları kaydetti:

"Gelinen teklif 11 bin liraydı. 'Ben 11 bin liraya gelmem' dedim. Cumhurbaşkanımızdan randevu istedim. AK Parti Genel Merkezi'ne gittim. Durumu anlattım. Bu parayı işveren veriyor. Büyük firmalarda problem yok. Ama bunun 3 kişi, 2 kişi, 5 kişi çalışan yerler. Terzi, kuaför. Şimdi 'Bana 3 kişinin maliyeti 50 bin lira, bunu ödeyemem' diyor.

Ben dolar üzerinden konuşmam, TL ile konuşurum. Ben inanmadığım, kafama yatmayan hiçbir işi yapmam. Sayın Cumhurbaşkanımızla pazarlık falan yapmadım. Sayın Bakan 500 dolara (11 bin 778 TL) karşılık gelecek rakam olsun demişti. Bugün 16-17 dolar eksik bir tablo oldu. Geldiğimiz noktada 483 dolar oldu.

Yarın faiz indiği zaman 500 dolar olacak. Yani söylenene yakın anlaşma olmuş. Bu rakam yeterli mi, değil, mükemmel mi, değil, davul zurna çalınır mı değil. Ama ülke şartlarında bu başlangıç ücreti. Dolar üzerinden asgari ücret görüşmeleri başladığından bu yana en yüksek rakam bu. Yeterli mi, tabii ki değil."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN