24 yıl sonra bir ilk: Fenerbahçe'den tarihe geçecek transfer!

24 yıl sonra bir ilk: Fenerbahçe'den tarihe geçecek transfer!

Gol kralı Enner Valencia ile yollarını ayıran Fenerbahçe, aradığı golcüyü İtalya'da buldu. Yeni sezonda şampiyonluğa ulaşmayı hedefleyen sarı-lacivertli ekip, yılın transfer bombasını açıklamak için geri sayıma geçti. Sarı-lacivertli ekip 24 yıl sonra bir ilki gerçekleştirmek üzere...

Geride bıraktığımız sezonu şampiyon Galatasaray'ın 8 puan gerisinde tamamlayarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğran Fenerbahçe'de sıcak saatler yaşanıyor. Gelecek sezon 2013-14 sezonundan bu yana devam eden şampiyonluk özlemine son vermeyi amaçlayan Fenerbahçe, bir yandan yeni teknik adam arayışlarını sürdürürken bir yandan da tarihe geçecek bir transferi bitirmeye çalışıyor.

Süper Lig'i ikinci sırada tamamlayan, Türkiye Kupası'nda ise 9 yıl aradan sonra şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe, Ryan Kent ve İrfan Can Eğribayat'ın ardından bir transferi daha resmi olarak açıklamak için geri sayıma geçti.

Jesus ile yollarını ayıran sarı-lacivertli ekip, bir yandan yeni teknik adam arayışlarını hızlandırırken bir yandan da takımdan ayrılan golcü futbolcu Valencia'nın boşluğunu doldurmaya çalışıyor.

Ekvadorlu golcü Valencia'nın takımdan ayrılmasıyla birinci sınıf golcü arayışına başlayan Fenerbahçe, aradığı golcüyü İtalya'da buldu. Kanarya, Şampiyonlar Ligi finalinde Manchester City'e mağlup olan İtalyan devi İnter'in Boşnak yıldızı Edin Dzeko'yu resmen açıklamak için geri sayıma geçti.

TARİHE GEÇECEK

Geride bıraktığımız sezon İnter formasını 51 maçta terleten golcü futbolcu, takımına 14 gol 5 asistlik katkı sundu. Dezko, Fenerbahçe'ye imza atması halinde Fenerbahçe'de forma giyen 4. Boşnak futbolcu olarak tarihe geçecek. Kanarya'da son olarak 1998-99 sezonunda Elvir Baljic forma giymişti.

Gazeteci Candaş Tolga Işık, sosyal medya hesabı aracılığıyla yaptığı paylaşımda sarı-lacivertli ekibin Dzeko ile anlaşmaya vardığını açıklayarak "Fenerbahçe Edin Dzeko ile anlaştı. Hayırlı olsun, iyi transfer." ifadelerini kullandı.

Fanatik gazetesinde yer alan habere göre; Tecrübeli golcü, 2 yıllık anlaşma karşılığında senelik 4.5 milyon euroya imza atacak.

TRANSFER HABERİ: Edin Dzeko Fenerbahçe'ye doğru! İşte sözleşme şartları - Aspor

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN