Twitter'da karakter sınırı bir kez daha değişti! Artık bir tweette en fazla bu kadar harf yer alabilecek

Twitter'da karakter sınırı bir kez daha değişti! Artık bir tweette en fazla bu kadar harf yer alabilecek

2023 yılında radikal değişikliklerin yaşandığı Twitter'da bir tweette yer alabilecek karakter sayısının artırılması, okunmayı zorlaştırması ve platformun kurulma amacı dışına çıkılması dolayısıyla tartışmalara neden olmuştu. Twitter bir kez daha karakter limitinde değişikliğe gitti. İşte, Twitter'ın yeni karakter sınırı...

Sosyal paylaşım sitesi Twitter, iş insanı Elon Musk'a satıldıktan sonra önemli değişikliklere gitti. Ücretli abonelik sistemiyle çalışan Blue hizmetiyle tweetlerde uygulanan 280 karakter sınırı 10 bine yükseltildi. Twitter kullanıcıları 10 bin karakterli tweetlere alışamamışken sınır yine artırıldı.

TWITTER'DA KARAKTER SINIRI KAÇ?

Twitter Blue'nun kullanıcılara sunduğu avantajlar arasında; mavi tik rozeti, 60 dakika uzunluğunda (maksimum 2 GB'lık) video yükleyebilme, tweetlere yaptığınız yorumlarda daha üstte gözükme, normalden daha uzun tweet yazabilme özelliği bulunuyor.

Shiftdelete'ten Emir Yasin Bolat'ın haberine göre, bugün bir Twitter çalışanı, kendi hesabından yaptığı paylaşım ile tweet uzunluğunun 10 binden 25 bin karaktere çıktığını duyurdu. Aşağı kaydırdıkça bitmeyen uzun bir tweeti de alıntılayarak bunu herkese gösterdi.

twitter-uzun-twit-nasil-atilir.jpg

Twitter, Blue satın alma ekranındaki avantajlar listesini henüz güncellemedi. Mobilde halen 4 bin, web'de ise 10 bin karakter sınırı olduğu yazıyor. Bu sayfanın da kısa süre içerisinde güncellenmesi bekleniyor.

Bunun yanı sıra geçtiğimiz günlerde ise Twitter'ın Blue abonesi olmayan kullanıcılar için özel mesaj gönderme sınırı getireceği ortaya çıktı. Kullanıcıların tepkisini çeken bu karar ile daha fazla abone kazanılması hedefleniyor.

TWITTER BLUE FİYATI NE KADAR?

Twitter Blue için belirlenen fiyat her platformda farklı. Örneğin Android ve iOS'ta aylık olarak 209 TL ödemeniz gerekiyor. Web tarayıcısı içinse aylık 177 TL'lik hizmet bedeli var. Öte yandan yıllık seçenekler de var.

Twitter Blue abonelik fiyatları şöyle:

iOS Fiyatlandırması (Aylık) 209 TL

Web Fiyatlandırması (Aylık) 177 TL

Android Fiyatlandırması (Aylık) 209 TL

iOS Fiyatlandırması (Yıllık) 2 bin 199 TL

Web Fiyatlandırması (Yıllık) 1.852 TL

Android Fiyatlandırması (Yıllık) 2 bin 199 TL

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN