TOKİ ucuz konut kampanyası geldi! Biraz birikmişi olan 2+1 3+1 ev sahibi olacak: İşte şartlar

TOKİ ucuz konut kampanyası geldi! Biraz birikmişi olan 2+1 3+1 ev sahibi olacak: İşte şartlar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında, TOKİ'nin yeni bir konut kampanyası başlattığı duyuruldu. Bu kampanya kapsamında, uygun fiyatlı konutlara başvuruların alınacağı belirtildi.

Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında, TOKİ'nin yeni bir konut kampanyası başlattığı duyuruldu. Bu kampanya kapsamında, uygun fiyatlı konutlara başvuruların alınacağı belirtildi. Biz de KARAR olarak, bu yazımızda TOKİ'nin konut kampanyası hakkında başvuru bilgilerini sizlere sunmak istiyoruz.

TOKİ BAŞVURU ŞARTLARI

TOKİ'nin 2023 yılındaki konut kampanyasına başvuruda bulunacak vatandaşların aşağıdaki şartları yerine getirmesi gerekmektedir:

T.C. vatandaşı olmak,

Başvuru yapılacak proje için il sınırları içinde 1 yıldan kısa bir sürede ikamet etmek veya o ilin nüfusuna kayıtlı olmak,

Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının daha önce TOKİ'den konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil bir konutunun bulunmaması gerekmektedir. Tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri gibi taşınmazlar bu durumun dışındadır.
Başvuru tarihinde 25 yaşını doldurmuş olmak,

Ancak, eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlar için yaş şartı aranmamaktadır.
Aylık hane halkı gelirinin net 21.000 TL'yi geçmemesi,

Başvuru sahibi, eşi ve velayeti altındaki çocukların aldıkları tüm yardımların da dahil olduğu toplam aylık gelirin 21.000 TL'yi aşmaması gerekmektedir.
Bir hane halkı adına yalnızca bir başvurunun yapılabilmesi,

Kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına birden fazla başvuru yapılması durumunda başvurular geçersiz sayılacaktır.

BARTIN İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

TOKİ konut kampanyası kapsamında, Bartın'da yapılacak olan 424 konut için başvurular alınmaya başlandı. Vatandaşlar, başvurularını T.C. Ziraat Bankası A.Ş.'nin ilgili şubelerinden veya e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilirler. e-Devlet başvurularının son tarihi ise 22 Haziran 2023 olarak belirlendi.

DİĞER İLLERDE DE KONUT KAMPANYALARI OLACAK

TOKİ'den gelen bilgilere göre, diğer iller için de yeni konut kampanyaları başlayacak. Şu an için sadece 3 il için duyurular yapıldı, ancak ilerleyen dönemlerde diğer illere yönelik kampanyaların da gerçekleştirileceği öğrenildi.

TOKİ KONUT KAMPANYASI

Bu yazımızda TOKİ'nin yeni konut kampanyası hakkında detaylı bilgilere yer verdik. Başvuruların nasıl yapılabileceği, başvuru şartları ve ilerleyen dönemlerdeki kampanyalarla ilgili bilgileri sizlerle paylaştık. TOKİ konut kampanyasıyla ilgilenenler için bu yazı, önemli bir kaynak olabilir. Eğer uygun fiyatlı bir konuta sahip olmak istiyorsanız, başvuru şartlarını dikkatlice incelemeniz ve gereken belgelerle başvurunuzu zamanında yapmanız önemlidir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN