KPSS nitelik kodları nedir, ne işe yarar? KPSS 4984, 3301, 3318 nitelik kodları

KPSS nitelik kodları nedir, ne işe yarar? KPSS 4984, 3301, 3318 nitelik kodları

KPSS tercih kılavuzu açılandı ve 2019 KPSS 4984, 3301, 3318 nitelik kodlarıyla ilgili aramlar yapılıyor. KPSS 4984 nitelik kodu nedir? KPSS 3301 nitelik koduyla kimler tercih yapabilir? 3318 KPSS nitelik koduyla hangi alanlardan tercih yapılır? Kamu personeli olmak için hazırlanan adaylar tercihle ilgili ayrıntıları öğrenmek istiyor. Tapu ve Kadastro mezunları ile Pazarlama, Gayrimenkul Yönetimi, Emlak ve Emlak Yönetimi mezunları KPSS tercihlerini ne şekilde yapabilirler? İşte ayrıntılar...

KPSS nitelik kodları nedir, ne işe yarar? 4984, 3301, 3318 KPSS nitelik kodları ile hangi tercihler yapılabilir. Kamu Personeli Seçme Sınavına hazırlanan adaylar KPSS nitelik kodlarının ayrıntılaır için çeşitli aramalar yapıyor. Tapu ve Kadastro, Tapu Kadastro veya Tapu Kadastro Meslek Yüksekokulu önlisans programlarından; Pazarlama, Gayrimenkul Yönetimi, Emlak ve Emlak Yönetimi ya da Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yönetimi önlisans programlarından birisinden mezun olanlar için KPSS tercih kılavuzunda yer alan tercih kodlarını derledik.

Adaylar KPSS ortaöğretim nitelik kodları, KPSS önlisans nitelik kodları ve KPSS lisans nitelik kodlarını da haberimizden görebilirler.

KPSS NİTELİK KODLARI NELERDİR? 2019 KPSS TERCİHLERİ

Kamuya bağlı kuruluşlarda memur olarak istihdam edilmek için tercih işlemi yapan vatandaşlar, kılavuzlarda yer alan 'KPSS 3318 nitelik kodu'na dair bilgi almak istiyor.

KPSS tercih kılavuzunda yer alan KPSS nitelik kodları merak konusu oldu. Adaylar için KPSS 4984 nitelik kodu, 3301 KPSS nitelik kodu, 3318 KPSS nitelik kodu ile ilgili detayları derkedik.

KPSS 3301 nitelik kodu: Pazarlama, Gayrimenkul Yönetimi, Emlak ve Emlak Yönetimi ya da Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yönetimi önlisans programlarından birisinden mezun olma şartını ifade etmektedir. 

KPSS 3318 nitelik kodu: Tapu ve Kadastro, Tapu Kadastro veya Tapu Kadastro Meslek Yüksekokulu önlisans programlarının birinden mezun olmak.

KPSS 4984 nitelik kodu: Tapu ve Kadastro / Tapu Kadastro lisans programından mezun olanların tercih yaparken kullandığı nitelik kodudur.

KPSS 6225 nitelik kodu:  M.E.B. Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikası Sahibi Olmak

KPSS 7225 nitelik kodu: Güvenlik Tahkikatının Olumlu Sonuçlanması

KPSS 7257 nitelik kodu: Seyahate Ve Arazide Çalışmaya Elverişli Olmak

KPSS 6514 nitelik kodu: D sınıfı sürücü belgesine sahip olmak

KPSS 6510 nitelik kodu: C sınıfı sürücü belgesine sahip olmak

ORTAÖĞRETİM NİTELİK KODLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

ÖNLİSANS NİTELİK KODLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

LİSANS NİTELİK KODLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS tercihlerinizi yaparken size uygun olan kadro ve pozisyonların bulunduğu tablolardaki “Aranan Nitelik Kodları” sütununda yer alan nitelik kodlarını dikkatle incelemeniz ve size uyup uymadığını belirlemeniz son derece önemlidir. Tercihler belirlenmeden önce sistemde kayıtlı mezun olunan alan/program bilgisi mezun olunan alan/program tablolarından kontrol edilmelidir.

Bir kadro veya pozisyon için mezun olunan program/alan koşulu birden fazla ise bunlardan birinin karşılanması yeterlidir. Ayrıca, bu kılavuzdaki Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı tarafından düzenlenen “Başvuru Genel Şartları ve Diğer Hususlar” başlıklı uyarıları mutlaka okumanız ve tercihlerinizi yaparken bu uyarıları da göz önünde tutmanız gerekir.

19-01/19/haberler-gundem-aol-sinav-sonuclari-ne-zaman-aciklanacak-acik-lise-sinav-sonuclari-aciklandi-mi.jpg

NİTELİK KODU NEDİR?

Tercihlerinizi yaparken size uygun olan kadro ve pozisyonların bulunduğu tablolardaki “Aranan Nitelik Kodları” sütununda yer alan nitelik kodlarını dikkatle incelemeniz ve size uyup uymadığını belirlemeniz son derece önemlidir. Tercihler belirlenmeden önce sistemde kayıtlı mezun olunan alan/program bilgisi mezun olunan alan/program tablolarından kontrol edilmelidir.

Bir kadro veya pozisyon için mezun olunan program/alan koşulu birden fazla ise bunlardan birinin karşılanması yeterlidir. Ayrıca, yayımlanan tercih kılavuzundaki “Başvuru Genel Şartları ve Diğer Hususlar” başlıklı uyarıları mutlaka okumanız ve tercihlerinizi yaparken bu uyarıları da göz önünde tutmanız gerekir.

Mezun olduğunuz ortaöğretim/ön lisans/lisans programı tercih etmiş olduğunuz kadro/pozisyon için aranan nitelikler ile uyumlu değilse yapmış olduğunuz tercih sistem tarafından kabul edilmeyecektir. Tercihlerinizi yaparken bu durumu göz önünde bulundurunuz.

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyindeki kadrolara yerleştirme yapılırken ÖSYM’ce sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan program/alan ile kadro ve pozisyonlar için aranan nitelikler arasındaki tutarlılık kontrol edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir.

KPSS TERCİH İŞLEMLERİ NE ZAMAN?

2019 yılı KPSS tercihleri ne zaman başlıyor? Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 18 Ocak tarihli ilanı ile tercihler başladı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün sözleşmeli personel pozisyonlarına tercih alınacağı duyuruldu. KPSS 2019/3 tercihleri kapsamında Önlisans ve Lisans mezunları için belirlenen meslek gruplarına tercih kılavuzunda yer verildi.

KPSS 2019/3 tercihleri 18-24 Ocak tarihleri arasında ÖSYM tarafından alınacak. Tercih gönderme işlemleri 24 Ocak saat 23:59'da sona erecek. Adaylar ÖSYM tarafından yayımlanan KPSS 2019/3 tercih kılavuzunu inceedikten sonra başvuru yapabilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN