KPSS P10 puan türü nedir, ne demek?

KPSS P10 puan türü nedir, ne demek?

Kamu personeli olma hayaliyle KPSS şansını deneyen adaylar internet üzerinden puan türleri ile ilgili araştırmalarına devam ediyor. Peki KPSS P10 puan türü nedir, ne işe yarar? Tüm detaylar haberimizde.

KPSS oturumları devam ederken sınava giren ve kamu personeli olmak isteyen adaylar internet üzerinden puan türleri ile hangi tercihleri yapabileceklerini araştırıyor. Peki KPSS P10 puan türü ne demektir? KPSS P10 puan türü ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

KPSS P10 PUAN TÜRÜ NE DEMEK

KPSS adayları puan türleri sonrasında devlet memuru olabilirler. KPSS oturumlarında açılan her puan türü farklı bir alanı göstermektedir. Mesleği öğretmen olan adaylar ÖABT oturumuna girer. ÖABT sınavına girmeyen adaylar P10 puan türü ile değerlendirilir, ÖABT oturumuna giren adaylar ise P121 puan türü alırlar ve öğretmenlik atamaları bu şekilde yapılır. Eğitim fakültesi mezunu olan öğretmen adayları P10 puan türüyle değerlendirilir. Sınav Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri konularından oluşmaktadır. P10 puan türünde belirlenen oranlar şu şekildedir; Genel Kültür oturumu 0.30, Genel Yetenek oturumu 0.30 ve Eğitim Bilimleri oturumu 0.40. KPSS P10 puan türü 1 sene kullanılabilmektedir.

KPSS P010 Puan Türü

KPSS P10 PUAN TÜRÜ NE İŞE YARIYOR

KPSS P10 puan türü mesleği öğretmenlik olan adayların kamuya öğretmen olarak atanmaları için işe yarayan bir puan türü olarak bilinmektedir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN