Kredi notu düşük olanlar müjde! Kredi notunuz 150 puan yükselecek, sadece bunu yapmak yeterli

Kredi notu düşük olanlar müjde! Kredi notunuz 150 puan yükselecek, sadece bunu yapmak yeterli

Her geçen yılda bankalardan kredi kullanımı arttı. Özellikle pandemi sürecinde çok sayıda vatandaş kredi çekerek para ihtiyacını bir nebze erteledi. Bankalar, kredi notu düşük olan müşterilerine kredi vermezken, bu nedenle birçok kişinin kredi başvurusu reddedildi. İşte, kredi notunu yükseltmek için yapılması gerekenler...

Çeşitli ihtiyaçlar nedeniyle toplu paraya ihtiyacı olan vatandaşlar, bankalardan kredi çekerek ihtiyaçlarını gideriyor.

Bankalar kredi verirken müşterinin 'kredi notu'na bakarak başvuruyu değerlendiriyor. Kredi notu düşük olan müşteriler, banka kredilerinden yararlanamıyor.

KREDİ PUANI NASIL YÜKSELTİLİR?

Kredi borcu zamanında ödenmediğinde kredi notu da düşüyor.

Eğer kredi kartı ödemelerini son ödeme tarihinden önce yaparsanız ve bu durumu belirli bir süre tekrarlarsanız, o zaman kredi notunuzu yükseltebilirsiniz.

Ayrıca kredi kartı borcunu öderken minimum tutar yani asgari tutarı değil de borcun tamamını öderseniz, 1 ay gibi kısa bir sürede kredi notunuzu 100-150 puan yükseltebilirsiniz.

Kredi notunu yükseltmek için genellikle 1-6 ay gibi bir süre yeterli olabiliyor. Ancak kara listeye düştüyseniz bu süre 2 yıla kadar çıkabiliyor.

KREDİ NOTU NEDİR?

Her müşteriye, yaptığı banka işlemleri sonucu kredi puanı veriliyor.

Sayısal bir değer olan bu ifade, bankalarda ne kadar kredi ve kredi kartı limitinizin olduğu, risk bakiyenizin ne kadar olduğu, ödeme performansınızın nasıl olduğu bilgilerini puan olarak ifade ediyor.

KREDİ PUANI ANLAMLARI

Kredi notunda 0-699 en riskli, 700-1099 orta riskli, 1100-1499 az riskli, 1500-1699 iyi, 1700-1900 puan ise çok iyi olarak değerlendiriliyor.

Puanı yüksek olanlar ödemelerini düzenli yapan müşteriler oluyor. Kredi notu 0-699 'en riskli' alanda olanlara bankalar kredi vermeyebiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN