Kurum ile İmamoğlu arasında kıl payı fark! Seçimin kaderi Dem Parti ve YRP’ye kaldı: Anketten şaşırtan oy oranı çıktı

Kurum ile İmamoğlu arasında kıl payı fark! Seçimin kaderi Dem Parti ve YRP’ye  kaldı: Anketten şaşırtan oy oranı çıktı

Belediye seçimleri için gün sayan siyasi partilerin anket sonuçları da netleşme başladı. Peki İstanbul’da Murat Kurum mu yoksa Ekrem İmamoğlu mu önde? Seçim kaderi Dem Parti mi Yeniden Refah Partisi’ne mi bağlı? ORC Araştırma’nın yaptığı anket çalışmasında çarpıcı bir detay ortaya çıktı. Arada kıl payı fark var!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yapılan son ankette AKP’nin adayı Murat Kurum ile mevcut başkan CHP’li Ekrem İmamoğlu arasındaki rekabetin oldukça yakın olduğu görülüyor. ORC Araştırma tarafından yapılan ankette, Kurum’un İmamoğlu’ndan sadece 1,2 puan önde olduğu belirtiliyor. Ankete göre, DEM Partisi ve Yeniden Refah Partisi’nin aldığı oy oranları da gözlerden kaçmıyor.

img-3040.jpeg

KURUM İLE İMAMOĞLU ARASINDA FARK AZ

10-12 Şubat tarihleri arasında 3 bin 920 kişi ile gerçekleştirilen bu anket, telefon aracılığıyla yapıldı. Anketin finansal kaynağı hakkında bilgi verilmedi.

Ankete göre, Murat Kurum yüzde 37,7 oy oranıyla önde giderken, Ekrem İmamoğlu yüzde 36,5 ile takip ediyor. DEM Partisi’nin adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni yüzde 6,8 oy alırken, Zafer Partisi’nin adayı Azmi Karamahmutoğlu yüzde 3,7 oy oranına ulaştı ve İYİ Parti adayı Buğra Kavuncu’yu geride bıraktı. Yeniden Refah Partisi’nin adayı Mehmet Altınöz ise yüzde 2,9 oy aldı.

img-3041.jpeg

KARARSIZ SEÇMEN ORANI YÜKSEK

Kararsız seçmenlerin oranı ise yüzde 7,1 olarak belirlendi. Bu sonuçlar, İstanbul’daki seçim yarışının ne kadar çekişmeli geçeceğinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

ORC Araştırma’nın 14 Mayıs 2023 seçimleri öncesi yaptığı tahminlerde, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüzde 51,7, Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ise yüzde 44,3 oy alacağı öngörülmüştü. Ancak seçim sonuçları bu tahminlerden farklı olarak Kılıçdaroğlu için yüzde 45, Erdoğan için yüzde 49,2 oy oranını gösterdi. İkinci turda Erdoğan, yüzde 52 oy alarak yeniden cumhurbaşkanı seçildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN