Kurum'dan deprem bölgesi için açıklama: 30 bin konutu projelendirdik

Kurum'dan deprem bölgesi için açıklama: 30 bin konutu projelendirdik

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, büyük depremde evleri yıkılan vatandaşlar için açıklamalar yaptı. Kurum, ilk aşamada 30 bin tane 105 metrekare 3 artı 1 daireler yapacaklarını belirtti ve ayrıntılı jeolojik etütler de yapacaklarını aktardı.

Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından 10 il enkaz altında kaldı. halen enkaz altında çok sayıda vatandaş kurtarılmayı beklerken deprem nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı ise 36 bini aştı. Binlerce depremzede de afet bölgelerinde kurulan çadır kentlerde yaşamını sürdürüyor.

Bugün yeni yapılara ilişkin açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ilk etapta 30 bin konutu projelendirdiklerini söyledi. Hasar tespit süreciyle birlikte depremzedelere konutları teslim edeceklerini söyleyen Kurum, "105 metrekare 3 artı 1 daireler yapacağız" dedi.

Öte yandan yeni yapılarda kat yüksekliklerini de kısıtlayacak, yerleşim alanlarına kısıtlılık getirecek yeni imar planı çalışmalarını yürüttüklerini söyleyen Kurum, "Zemin etütlerini yapmak suretiyle yeni yerleşim alanlarının kararlarını veriyor ve 11 ilimizde süreci eş zamanlı yürütüyoruz" ifadelerini kullandı.

'JEOLOJİK ETÜTLER YAPACAĞIZ'

Şehrin büyüme öngörüsünü, zemini, fay hattına mesafeyi dikkate alarak yerleşim yerlerini belirlediklerini söyleyen Kurum "Ayrıntılı jeolojik etütler yapmak suretiyle burada inşa faaliyetlerine başlayacağız" diye konuştu.

Bakan Kurum, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi bir yıl içerisinde daha önce Elazığ'da, Malatya'da, İzmir'de nasıl teslim ettiysek, bu bölgede de eş zamanlı olarak bütün birimlerimiz şu an bu konuya odaklandı. TOKİ'mizle, tüm birimlerimizle inşa faaliyetlerini yürüteceğiz. Malzeme bağlantılarını dahi bugünden yapıyoruz. Eğer bu konutların demiri, çimentosu, tuğlası, harcı, kiremidi, aklınıza ne geliyorsa bu bağlantıları dahi bugünden yapmak suretiyle vatandaşlarımıza inşallah sözlerimizi tutacağız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN