KYK kredi ve burs başvurusu ne zaman başlayacak? 2019 burs başvuruları için geri sayım

KYK kredi ve burs başvurusu ne zaman başlayacak? 2019 burs başvuruları için geri sayım

2019-2020 kredi ve burs başvuruları tarihlerinin ne zaman başlayacağı konusunu merak edenler, çeşitli araştırmalarını sürdürüyor. Öğrenim hayatı boyunca maddi olarak destek almak isteyenlerin başvuracağı KYK kredi ve burs başvuru tarihleri ile ilgili tüm bilgiler karar.com’da…

Yüz binlerce öğrenci, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK) 2019 yılı için burs başvurularının açıklanacağı tarihi dört gözle bekliyor. Bu yönde gelebilecek son dakika haberleri, adaylar tarafından ilgi ile takip ediliyor. İşte KYK kredi ve burs başvurusu ile ilgili bilgiler…

BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIYOR?

Burs/kredi başvuruları her sene kamuoyuna duyurulan tarihlerde e-Devlet üzerinden alınıyor. e-Devlet şifresi bulunmayan adayların kimliği ile beraber PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları ya da diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine sahip olmaları gerekiyor. Başvuru esnasında öğrenciden sosyal, ekonomik ve eğitim durumu ile ilgili bilgiler talep ediliyor ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşı karşıya getirilerek teyit ediliyor. Yapılan değerlendirmenin ardından bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs veriliyor, durumu mevzuata uygun bulunan diğer tüm öğrencilere de öğrenim kredisi veriliyor.

19-10/09/kykkk.jpg

BURS VE KREDİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILIYOR?

Öğrenim desteğinden yararlanmaya hak kazananlar, kendilerine tahsis edilen burs veya krediyi TC Kimlik Numarasının son hanesine göre ayın 6'sı ve 10'u arasında alabiliyor.

Buna göre, TC Kimlik Numarasının son hanesi 2 olanlar her ayın 7'sinde, 0 olanlar her ayın 6'sında, 6 olanlar her ayın 9'unda, 4 olanlar her ayın 8'inde, 8 olanlar her ayın 10'unda ücretlerini alabilecek.

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

KREDİ VE BURS BAŞVRUSU NASIL YAPILACAK?

YURTKUR vesilesiyle gerçekleşecek KYK burs başvurusu, E-Devlet kapısıyla tamamlanıyor. Yurt başvuruları sırasında krediler ve burs ile ilgili de açıklamalarda bulunan YURTKUR, kredi/burs başvurularının tüm üniversitelerin dikey, yatay geçiş, yüksek lisans ve doktora öğrenci işlemlerini tamamlamasının ardından alınacağını duyurmuştu.

Bu bilgiler kapsamında DGS ek tercihlerinin 1-7 Ekim tarihlerinde yapılacağı göz önünde bulundurulur ve sonuçların ekim ayının ortalarında açıklanacağı düşünülürse, KYK burs başvurularının da 15 Ekim tarihinin ardından alınacağı düşünülebilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN