Liselere ikinci ek yerleştirme açıklandı! İşte LGS 2. nakil sonuçları sorgulama sayfası

Liselere ikinci ek yerleştirme açıklandı! İşte LGS 2. nakil sonuçları sorgulama sayfası

LGS yerleştirme işlemleri sürüyor. Liselere 2. nakil sonuçları e-Okul www.meb.gov.tr üzerinden öğrenilebiliyor. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavından aldıkları puanlara göre okul tercihi yapan öğrenciler, esas yerleştirmenin ardından 2 kez ek yerleştirme neticesinde 2021-2022 sezonunda eğitim alacakları okullara kayıt yaptıracak. İşte, LGS 2. nakil sonuçları sorgulama ekranı...

İlk kez liseye adım atacak gençlerin heyecanla beklediği yerleştirme işlemleri tamamlandı. Asıl yerleştirmenin ardından yapılan iki ek yerleştirmede de herhangi bir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 20 Ağustos 2021 Cuma günü yerleştirme süreci tamamlanacak.

2021-08-10-150234.jpg

LGS 2. NAKİL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS yerleştirmeye esas 2. nakil tercih sonuçları 9 Ağustos 2021 Pazartesi günü erişime açıldı.

Tercih yapan öğrenciler liselere 2. nakil sonuçlarını www.meb.gov.tr veya eokul.meb.gov.tr adreslerinden öğrenilebilir.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS kapsamında yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarının açıklandığını, tercih yapan öğrencilerin yüzde 98'inin istedikleri bir liseye yerleştirildiğini bildirdi.

HERHANGİ BİR OKULA YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİLER NE YAPACAK?

2. yerleştirmeye esas nakil sonunda da hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 20 Ağustos 2021 Cuma günü yerleştirme süreci tamamlanacak.

LGS 2. NAKİL SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN